2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

6 Haziran 2009 Cumartesi

Internette Gezilesi Siteler

Internete bagli bir bilgisayar basinda bos 1-2 saati olan ve e-postalarini, Facebook hesabini vs. kontrol edip, gunluk gazetelere de bakmis, ve de - tabii ki - Komunal Iskembe'deki butun yazilari da okumus olanlarla sevdigim internet sitelerinin birkacini paylasmak istiyorum. Icinde bulundugunuz ruh haline gore bu siteleri ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Bu yazinin temasi, degisik sanat alanlari olsun. Bu siteler, yasadigim yer nedeniyle, daha cok Amerika'da yasayanlara hitap edebilir. 1. The Auteurs: Bu siteyi yazarimiz Orlando sayesinde yeni kesfetmis olsam da, bu listeye eklemeden edemedim. Hakkinda bilgiye Orlando'nun 1 Haziran tarihli yazisindan ulasabilirsiniz. 2. Turkce siir sitesi: Bu site benim yillardir en cok sevdigim, aradigim bircok siiri buldugum bir yer. Sairler yillara gore gruplanmis. Bazi sairlerin belli siirlerinin Ingilizce cevirileri de var. Ayrica yer yer sairlerin eserleriyle ilgili bilgiler de veriliyor. Site ne yazik ki artik guncellenmemekte. 3. Aurgasm: Sitenin slogani "Your favorite music you've never heard". Cok duyulmamis ama site yazarlarinin begendigi muzisyenleri tanitiyorlar. Sitede bahsedilen muzisyenlerden parcalar dinleyip, muzisyenler hakkinda bilgi edinebiliyorsunuz. (Birkac sene once Ilhan Ersahin'le ilgili de bir yazi yayinlanmisti.) 4. LibriVox: Bu site de ucretsiz sesli kitaplar indirip dinleyebileceginiz bir yer. Surekli buyumekte olan bir kutuphaneleri var. Okuyanlar gonullu olarak, istedikleri kitaplari yuksek sesle okuyup kayit yapiyorlar.

3 yorum:

Everfever dedi ki...

No Offense, ama Aurgasm denen sitede öyle müzik kategorileri var ki, yanlarında atmosferik ya**ak metal bile türk sanat müziği kadar alışıldık kalıyor. Pajama pop ne lan? Bedtime beats ne? Dalga mı geçiyon? Ayrıca Cohen diye bir musikişinasın resmini koymuşlar; yılların zevzeğiyim, böyle zevzek görmedim arkadaş. Adamı yolda görsen selam vermezsin, lafa direk "tipiii skym!" diye başlarsın.

Yine de çok sağol meltemcim siteler çok güzel :) (Ayrıca daha müzikleri dinlemedim. Bir de dinler ve severmişim. Nası göt olurum kendi kendime var ya :D)

meltem dedi ki...

eheh o zaman senin dinleyip bize haber ermeni bekliyoruz sevgili everfever :)

Adsız dedi ki...

haber "ermeni" bekliyoruz ha, soykırım yap, üstüne dalganı geç böyle, oh ne ala