2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

23 Haziran 2009 Salı

İdeolojiler İçinde Çelişkiler

Sosyalizmin son kalesi, ezilen halkların kahramanı, ABD'ye ettiği laflarla gönüllerde taht kuran modern çağın Zeki Müren'i Hugo Chavez, İran'daki gelişen demokratik ortamı överek Amerika'nın İran İslam Devrimi'ni baltalama çalışmalarını kınamış. Buyurun link burada.
Siz Hugo Chavez'in bu istikrarlı duruşunu övebilirsiniz; keza tüm dünya sosyalistleri 1979 yılında İran şahının devrilip cumhuriyetin ilan edilmesini, daha doğrusu İran "halk devrimi"ni coşkuyla karşılamıştı. Her ne kadar 2 sene içinde acayip bir hata yaptıklarını anlayıp dediklerinden çark etseler de, Chavez 30 yıldır görüşlerini değiştirmemiş, bravo, diyebiliriz.
Lakin kazın ayağı pek öyle değil. Tudeh, yani İran Komünist Partisi, geçenlerde bir bildiri yayınlayıp Hamaney'i eleştirmiş ve de protestolara destek çağrısı yapmıştı. Metnin Türkçe tercümesi ve İngilizce orijinaline de buradan ulaşabilirsiniz.
Şimdi sosyalist bir devlet başkanı, o ülkedeki sosyalistlerin dediğinin tam tersine, sosyalizm düşmanını destekliyor. Ey popülist Amerikan düşmanlığı, sen nelere kadirsin?
Tabii Türkiye'de de bu durumu kişilik bölünmesi ile karşılayacak yurttaşlarımız var. Mesela Chavez'i, anti-Amerikan söylemleri yüzünden baştacı eden Türk ulusalcılarının, Chavez ile şeriattan birini seçmesi lazım şu takdirde. Zor soru, kolay gelsin. Süreniz 1 ay.

3 yorum:

Azwraith dedi ki...

Yaptığı açıklamayı "İran'ın içişlerine müdahale etmeyin" olarak algılasam da çok zorlama olmuş yani.

natura horror vacui dedi ki...

o değil de, hugo chavez amerikan karşıtlığı adına bildiğin erdoğan karşıtı baykal olma yolunda ilerliyor resmen. teşbihte hata olmaz.

yalnız shelbyl'im, sen bu amerikan karşıtı insanları eleştirirken "amerika'ya gidip hepten liboş olmuş bu çocuk" diye düşünmeden edemiyorum:p titre ve kendine gel ayol. sen şopar trakya'nın anason kokulu vilayetinin çocuğusun. çıkar kafandaki red sox şapkasını, takıl yanıma, alalım elimize sarı-siyah bayrakları, otogarda istanbul seyahat'ten inecek topçuyu karşılayalım:D

imza: vandallar 59 adına natura

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Ahaha, libosum ama para bende :)

Yok ama, hala daha en buyuk idealim bir gun Taner Gulleri'yi Tekirdagspor formasiyla izlemek; koklerimi unutmadim.