2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

24 Haziran 2009 Çarşamba

Site Tanıtmaca: iç-mihrak

Kendileriyle ilk tanışmam, 21 Ocak 2008 gecesi bir arkadaşımın, sitenin adresini verip "şunlara bak ya!" demesiyle gerçekleşmişti. Kendisine "ohaa! süper bunlar, allah razı olsun!" şeklinde yanıt verdiğimde dalga geçtiğimi sanmıştı. Meğer "bak da rezaleti gör!" diye veriyormuş adresi, ama sanırım beni pek tanımayan bir arkadaşımmış demek ki.. Gerçi ben de onu tanımıyormuşum aynı zamanda da, özellikle bir güzel sanatlar öğrencisi olması ve hani o 'sanatçı deliliği/sınır tanımazlığı'na sahip olması nedeniyle ortalamadan daha geniş bir bakış açısına sahip olacağını düşünmem itibariyle daha da bir şaşırmıştım. Oysa ki sınırı, çerçevesi resmi ideolojiymiş, alışılmış her şeye, kötü de olsa her türlü düzene karşı gelen şeyler kendisini rahatsız edermiş. Aramızda kısa bir karşıt bakışlar diyaloğu geçtikten ve neden beğendiğimi anlattıktan sonra bir daha yanıt alamadım. Hey gidi.. iç-mihrak, bir grup anarşistin oldukça yaratıcı çıkartma/poster/afişlerin yer aldığı, Komünal İşkembe yazarlarının da en azından bir kısmı tarafından severek takip edilen bir internet sitesi, bir internet günlüğü. Siteye girince burada görülen logo ve en son yüklenen çalışmayla birlikte "İç-Mihrak Nedir, Ne Değildir?" yazısı karşılıyor bizi. İlk paragrafı şöyle;
"iç-mihrak, kimin girip çıktığı belli olmadığı için komşuları rahatsız eden bir proje-konuttur. üyelerinin sayısı, kompozisyonu ve iç dünyaları sıklıkla değişir ama kolektif kültür-bozumu atölyesinden yükselen kahkaha gürültüsü değişmeden kalır. iç-mihrak çoğunlukla çıkartmalarla çalışsa da, sokakta dirlik ve düzeni bozacak her yönteme açıktır."
Bu tanıtıcı yazının devamında da belirtildiği gibi, mevcut düzendeki her türlü sakatlıktan, saçmalıktan kaynağını alan iç-mihrak üretkenleri aynı zamanda dili de oldukça güzel kullanmakta, görsel malzemelerini gayet yaratıcı ifadelerle, anlamlı tashihlerle ve yer yer çok daha mantıklı hale getirilmiş klişe söylemlerle süslemekte.
"iç-mihrak, muktedirlerin en çok korktuğu şeyin erkleriyle alay edilmesi olduğunu bildiğinden, Papa’nın lazımlığından devlet büyüklerinin mezarlarına kadar, resmi, popüler ve geleneksel her türlü kültürel kod karşısında (7 pâre osuruk eşliğinde) kahkaha atmayı ilke olarak benimser."
Kısacası iç-mihrak, devletten tanrıya, polisten para babalarına, seçilmiş ya da atanmış her türlü otoriteye karşı duran ve bu yönde çalışmalar yapan bir grup. Aşağıdaki linkten internet sitelerine ulaşabilirsiniz ancak şimdiden uyaralım; daha önce hiç karşılaşmadığınız düşüncelerle, yaklaşımlarla, sorgulamaktan köşe bucak kaçındığınız kavramların/olguların yerle bir edilmesiyle karşılaşabilir, doğru olduğunu düşündüğünüz yoldan sapabilirsiniz. Eğer ki bu bahsettiklerimden korkuyorsanız ya siteye girmeyin, ya da girince posterlerin, çıkartmaların üzerinde fazla düşünmeden "Iyyy.. İğrenç! Pis insanlar!" demek suretiyle geçiverin. Geçiverin ki alıcılarınızın ayarı bozulmasın.
"Varlığın varlığıma kurban olsun"
iç-mihrak üretkenleriyle yapılan bir röportaj için: iç-mihrak futuristika.org röportajı iç-mihrak internet sitesi için: http://icmihrak.blogpsot.com iç-mihrak rozetleri için: http://pinmihrak.blogspot.com

2 yorum:

meltem dedi ki...

bu siteyi bana da ilk sen tanitmistin, iskembe'de de tanittigin icin cok yasa sokaktaki adam!

Azwraith dedi ki...

1 hafta önce ekledim, çok da mutlu oldum eklediğime, burada tanıtımı olması da iyi olmuş :)