2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

23 Temmuz 2009 Perşembe

Merkez Sağ Birleşiyor!

Türk siyasetinde "birleşme" çok hassas bir konudur. Memleketin kurtuluşu birleşmelere bağlıdır. Merkezdeki partiler, birilerine karşı birleşmezlerse olaylar çıkar, ülkeyi anarşikler, faşikler, komünikler basar. Aslında komikliktir bu en nihayetinde.
Merkez sağın birleşmesi çocukluk masalıydı mesela benim için. Her gece yatmadan önce dinlerdim tartışma programlarında. Önce Özal ile Demirel uzlaşmadı, sonra Yılmaz ile Çiller. Halbuki merkez sağ birleşse çok güzel olacaktı, çiçekler ayrı renklerde açacak, çocuklar şeker yiyebilecek, köçekler erkek gibi dans edecek, köpekler kırlarda meleşecekti.
O zaman olmadı, ama iş işten geçtikten (!) sonra oluyormuş. Radikal'in haberine göre; ANAP ile D(Y)P, DP çatısı altında, Hüsamettin Cindoruk'un başkanlığı altında (ki Cindoruk'un Çiller'e başkanlığı bırakışı da ayrı bir dramatik hikayedir) birleşeceklermiş. Birleşme Ekim ya da Kasım ayında olacakmış.
Bu birleşmede eşyanın tabiatına aykırı şeyler var sanki..
Biz erdik muradımıza, onlar çıksın kerevetine. Zor ama. Zira masalımızın ikinci ayağında, "merkez sol birleşsin" diye feryat figan edenler, bugün o birleşimin çocuğu olan Baykal'a giydirmekle meşguller. Baktılar birleşme olmuyor, "yenilik" demişler, içinde Derviş, Cem ve Özkan'ın olduğu hareketin de başını yemişlerdi. Şimdi SHP ile ÖDP birleşiyor, ama tabii o da birleştirici "ulema"nın gözünde "sol" değil.
Ne demişler; birlikten kuvvet doğar. Her doğum sancılı olur ama. Daha prematüresi var, organ yetmezliği var, ohoo..

1 yorum:

yakkuli dedi ki...

ben hobileri diye biliyorum. tonton öldüğünden beri sürekli birleş sürekli birleş. saw bile 9'a kadar çekilecekmiş.
neyse ikinci ayakkabı atılsın, birleşsinler de herkes rahat nefes alsın artık.