2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Ukala Dümbeleklerinin Moru Olmuş

Muhtemelen duyduğunuz gibi, Galatasaray futbol takımının yeni sezon formaları tanıtıldı. 3. formanın renginin mor olması da, toplumumuzda infial yarattı.
İlk önce bilemeyenler için bir şeyi açıklayalım: Her takımın 2 adet forması olur, evinde giyeceği ve deplasmanda giyeceği formalardır bunlar. Ayrıca bir de, genellikle deneysel tarzda dizayn edilen, renk çatışmaları olması halinde, ya da arada stil olsun diye tercih edilecek 3. bir forma vardır. Galatasaray'ın mor formaları bu kategoriye düşüyor.
Peki Galatasaray'ın derdi beni mi gerdi? Yoo. Bilakis, bir Beşiktaşlı olarak, Galatasaray camiasının bu tür gerilimler yaşaması beni mutlu etmeli. Ama olmuyor.
İnfial yaratan forma. (GS Store websitesinden alıntıdır.)
Milliyet'te, dün Melis Alphan tarafından kaleme alınmış bir yazı okudum. Alphan'ın sarkastik bir üslupla şu cümleleri sarf ettiğini düşünmekteydim ben:
"Lila renk en fazla balerin kostümüne yakışır. Çokça da baleyle özdeşleşir. Bu rengi tütülerden koparıp Cimbomlu futbolcuların sırtına taşıyınca yepyeni bir kodlama oluşturuyoruz kuşkusuz."
"Lila bunlar dışında lezbiyenlik ve biseksüel kadınlarla da özdeşleştirilen; zarafete vurgu yapan bir renk.Cinsiyet meselesini bir yana bırakırsak yine kurtarmıyor. Çünkü aynı zamanda lila huzurun ve ruhaniyetin rengi. Sahalarda huzurun ne işi var?" "Var mısınız Cimbomlu futbolcular lilanın rehavetine kapılıp balerin gibi parmak uçlarında zıplasın?"
Özellikle bold yaptığum yerlere takıldım ama. İnsanların olası seksist yaklaşımıyla dalga geçmek yerine, hedefin Galatasaray'ın renk seçimi olduğu bir yazı gibi geldi bana, özellikle haberin devamı itibariyle. Keza aynı haberin altında modacıların -ne hikmetse hepsi olumsuz- görüşlerine yer verilmiş. Ama modacılara hiçbir açıklama yapılmadan görüşleri sorulmuş olacak ki, Cengiz Abazoğlu şunu demiş:
"“Sarı-kırmızı akar kanımız” diyerek slogan yaptığımız iki rengi radikal şekilde, hiç yumuşatmadan değiştirmelerini çok yadırgadım."
Sanki kulübün arması değişti. Yahu 3. forma bu? 3. formanın rengi, sarı ve kırmızıdan farklı olmak zorunda! Real Madrid taraftarları "Biz mavi-beyazız, bu dışkı rengi ne böyle?" diye infial yaratmış mıdır acaba?
Tabii ki, tüm seksistliğimizle, internette şakalar yapmaya başlamışız bu formalar hakkında. Onu da Milliyet'in bugünkü haberinden öğreniyoruz. Hadi malzeme çıktı size, iyisiniz. En ucuz esprileri bulana gofret benden. (MORarmak tabii ki 3 boy farkla önde gidiyor)
************************************************************************************
Tabii siz hala daha diyebilirsiniz ki "La mor forma mı olur?" Hatta "O mor değil, bak Alphan demiş, Lila o, top rengi!" de diyebilirsiniz. Ben de size "ACF Fiorentina" derim mesela. Adamların lakabı "morlar" ya da "lililer". Formaları da mor. Sahada da balerin gibi zıplamıyorlar, zira kendilerinin 2 İtalya şampiyonluğu, 6 İtalya Kupası, 1 Kupa Galipleri Kupası var. Bir kez Şampiyon Kulüpler Kupası'nda, bir kez UEFA Kupası'nda final oynamışlar. Hem de mor formalarla!!!!
Mesela bir de, Emre Belözoğlu'nun eski takımı Newcastle United'ın geçen sene giydiği bir mor forma var:
Yetmedi mi? Arsenal'in 1982-83 sezonunda giydiği formaya bakalım, ki rivayetlere göre bu sezon da bu formayı giyecekler. Formanın gövdesi yeşil, fakat kolları ve de şort mor renkte!!!!
Parma FC ve de Werder Bremen takımlarının da zamanında mor forma giydiklerini not düşelim.
Oldu mu şimdi, Viagra'yı fazla kaçırıp da etrafı mor göresiceler sizi?..

1 yorum:

egiboy dedi ki...

ilkokulda okul önlük rengi nedeniyle yaşadığım buhranı (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=eczacibasi+ilköğretim+okulu) galatasaray camiasına yaşatan büyüklerimi kutluyorum :P

güzel de bir forma aslında, niye bu kadar galeyana geldilerse artık...