2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

10 Mart 2009 Salı

Evrimleş!

Darwin'in doğumunun 200. yılı ve ünlü kitabı "Türlerin Kökeni"nin yayınlanışının 150. yılı olması sebebiyle, UNESCO 2009 yılını "Darwin yılı" olarak ilan etmişti.
TÜBİTAK Bilim Dergisi de Darwin'i Mart ayı sayısının kapağına yerleştimek istemiş. Şimdi önce karmaşıklığa mahal vermemek için TÜBİTAK'ın hukuki statüsünü tanımlayayım. TÜBİTAK idari teşkilatta "hizmet bakımından yerinden yönetim kuruluşu" olarak geçer. Bunlara örnek olarak TRT, RTÜK, BDDK'yı falan verebiliriz. Elbette hepsi farklı bir hizmete özgülenmiştir. Bu kuruluşlar "BAĞIMSIZ idari otoriteler" olarak tanımlanırlar. Bir kere tanımsal olarak bir sorunla karşı karşıyayız zaten; bağımsızsa idari değildir, idariyse bağımsız değildir. Anayasa 127'de idari vesayet yetkisiyle bunların üzerindeki denetim de meşrulaştırılmıştır. Elbette kast edilen aslında siyasi otoritenin baskısı değildir ama hukukta her zaman açıklar mevcuttur. Hukukta açık olmasa bile siyasi otoritede ahlaksızlık mevcuttur.
Haber şu:
Ülkenin biliminin TÜBA'yla birlikte can damarı sayılan kuruluşun, bilimsel bir makale yayınlaması engellendiği yetmiyormuş gibi, bunu yapmaya kalkan da görevden alınıyor. Neydi bunların adı: "BAĞIMSIZ idari otorite"
Nisan sayısında Harun Yahya'nın portresinin olduğu bir kapak, onunla ilgili bir makale ve promosyon olarak da Harputlu İshak Efendi'nin "Cevab Veremedi" isimli eserini bekliyorum yeni yayın yönetmeninden.  

3 yorum:

semioticus (shelbyl) dedi ki...

“Müdahalenizle kapak konusu değişti mi? Çiğdem hanımı görevden aldınız mı?” sorusuna ise Cebeci, şu yanıtı verdi: “Ben kapakta Darwin göremiyorum. İç süreçlerimiz sağlıklı şekilde işliyor. Çiğdem hanımın şu anda görevden alındığını sanmıyorum. Görevden almada benim imzam olur mu, olmaz mı bilmiyorum ama yetki başkanın. Ben görevden alamam. Ama talep eder miyim onu da bilemiyorum.”
------------------
Bunlari soyledikten sonra "Ben kimim, siz kimsiniz, bilemiyorum, dun ne yedim bilemiyorum, bzzt bzzt" diyen Cebeci, Bakirkoy Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi'ne kaldirildi.

meltem dedi ki...

bu vesileyle bu siteye ilk defa birseyler yazmis oluyorum:

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=926018&Date=13.03.2009&CategoryID=77

ahmetkizilay dedi ki...

Aynı haber altındaki ilk yorum:

Evrim Teosinin Hangi Yönü Bilimsel Ki? - 13/3/200917:59

Evrim ile bilim kelimelerini bir arada tutmak, dünyanın düz olduğunun bilimsel bir gerçek olduğunu savunmaktan farksız. Varsa evrimin bilimsel bir yönü kaç gündür soruyorum kimse cevaplamıyor. Söyleyin nedir bilimsel yönü?