2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

10 Mart 2009 Salı

Boya Badana (II. Kısım)

Siteye biçim ve renk verebileceğimiz aşamaya geldik bence. Beni düşündüren bazı konular: 1. Komünal İşkembe ile Reklam arasındaki bağlantı nedir? Reklamdan gelir elde ederse Komünal İşkembe bunu komünal yollardan seçilen bir hayır kurumuna bağışlayabilir mi? veya benzer bir şekilde sosyal bir amaç için kullanabilir mi? Gerçi dedem bütün Kurban Bayramı bağışını Deniz Feneri'ne verip haberleri izlerken sonra üzerine soğuk su içmek zorunda kalınca (dedem akşam yemeğini her zaman mutfakta akşam bültenlerini izlerken yer--hayatının vazgeçilmez iki temel taşıdır akşam bültenleri ve tam saat altıda yenilen akşam yemeği), hayır kurumlarına şüphe ile bakar duruma geldim. 2. Peki başka sitelere insanları yönlendirebilir miyiz? Okuyucularımızı başka bir makaleye yönlendirmemiz masum olabilir ama en sevdiğim kitaplar hakkında bir liste yapsam sonra amazon'un sitesinin linkini koysam yazıma... Bu Komünal İşkembe'nin içine katılması uygun, etik bir malzeme midir? 3. Etiketler (label) listesi başını aldı uzuyor uzuyor uzuyor uzuyor. Daha genel başlıklar altında toplayalım mı etiketleri? Örnek: Ana başlık: siyaset. Siyaset altındaki alt başlıklar: AKP, Demokrasi vb. 4. Keşke aramızda Karikatür çizenimiz olsa. Var mıdır? 5. Photoshop programı bağımlısı olarak siteye değişik başlıklar (header) yapmak istiyorum. İzin var mı? İzin alma yok mu? Komünal demek nedir? Herhangi bir renk, biçim talebi var mıdır? Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

7 yorum:

semioticus (shelbyl) dedi ki...

1. Reklam icin henuz erken, sayaci yana koydugumdan beri aldigimiz hit reklama degmez derim ben. Sonra dusunuruz ama.

2. Uygundur.

3. Etiketler listesine altbaslik yapabilir miyiz bilmiyorum, yapabiliyorsak super olur. Yoksa sadece ana basliklar haline getirebiliriz, mantikli.

4. Ben cok guzel Cin Ali cizerim.

5. Su anki header gayet guzel bence, bu konuda en guzel yontem de deneme-yanilma; Header yapar koyarsin, olumsuz yorum gelmezse durur.

Aslinda bir de gorunumde degisiklik yapan "comment" olarak "Ben degistirdim, nasil olmus" falan gibisinden bir bilgilendirmede bulunursa guzel olur, kim vurduya gitmez olay.

ahmetkizilay dedi ki...

Bu header güzel olmuş. ama vegan-dostu bir resim grubumuzdaki herkesi memnun edebilir.

Bence satırlar daha uzun olmalı (Eskisi gibi). Şimdi devamlı scroll down yapmak zorundayız.

Orlando dedi ki...

Ahmet, satirlari uzun hale getiriyorum yine.

Shelbyl, bir sonraki sefere degisiklik yapinca bilgilendirme de bulunacagim.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Corbadaki etler gozukmuyor olm, daha uygun resim bulamazsin.

sokaktaki adam dedi ki...

1 - neden olmasın? erken olduğuna katılmakla birlikte, herhangi bi' etik metik kaygı taşımıyorum konuya ilişkin. olur da 3 kuruş para gelecek olursa üzerine düşünürüz de, eski mutasavvıf prensibinden yola çıkarak hayy'dan geleni hu'ya göndeririz tekrar; en kötü, reklam veririz, sesimizi duyururuz bi' yerlere =)

2 - neden olmayacağını anlamadım bile, o derece uygun bence..

3 - aramızda bi' egiboy var mı, varsa türlü nimetlerini neden bize sunmuyo'? o bilir sanki böyle şeyler olası mı, olasıysa nasıl falan deyu.. bütün etiketleri bi' şekilde bulundursak bi' yerlerde iyi olur, bi' de bi' "tag cloud" (etiket bulutu? oeyh..) güzel gider diyorum.

4 - o ben değilim. ama photoshop severler olduğunu biliyorum (ayrıca öğreniyorum da) ve tabii ki pek ayrı şeyler ama, görsel malzeme açısından pek çok şahane şeyler çıkarabileceklerine de inanıyorum.

5 - başlık bence de güzel gayet.. ama alternatiflerin varlığı her zaman iyidir. ayrıca ismi işkembe olan bi' yerin resmi vegan-dostu olsa ne fayda demek istiyorum ama bi' yandan da, neden olmasın?

ahmetkizilay dedi ki...

maşallah her yazan döktürüyor, uzun uzun yazıyor; biz türkiye'deki garibanlar için sayfanın açılması uzun sürüyor. bir sayfada 30 yazı gösterme limitini 20ye çektim. Maksat nefes almak...

egiboy dedi ki...

1- reklam alınabilir, alınsın, alınmasına itirazım olmaz.

2- link vermeden pek de link alaman kuzen.

3- işte geldim, bur'dayım!

blogger'ın kategori hiyerarşisi/metakategori falan gibi şeyler sunduğunu hatırlamıyorum. wordpress'de var. tag enflasyonu engellenebilir bir şey değil; egiBlog'da 237 tane var mesela şu anda :)

4- sürekli çizmişliğim yok, ama zamanında denemedim değil. iyi espri de şart... cin ali çizmenin bir mahsuru yok, ortada xkcd gibi bir örnek var.

5- şu anki başlık biraz fazla kocaman. şu ankinden ufak her şey kabulüm gibi, ama son dakika caymalarına da hazırlıklı olunuz.