2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

20 Ağustos 2009 Perşembe

Site Tanıtmaca: cingeneyiz.org

Ali Mezarcıoğlu tarafından kurulup 4 senedir editörlüğü de yürütülmekte olan Çingeneyiz.org, Türkiyeli Çingeneleri bir araya getirmek, Çingeneleri daha iyi tanıtıp, seslerini duyurmak üzere kurulmuş bir internet sitesi. Site, yalnızca Türkiyeli Çingenelere değil, sitenin gönüllüleri tarafından yapılan İngilizce çevirilerle çok daha geniş bir kitleye hitap etmeye çalışıyor. Şu anda, 4. yaşın şerefine site, fondaki Kibariye (Kara Gözlü Çingenem) eşliğinde yeniden yapılandırılma aşamasında ve bu akşam (20 Ağustos 2009 - Perşembe) TSİ saat 20:00'da açılacak.
Site tekrar açıldığı zaman, Çingenelerin geçmişine ilişkin doğrudan, kaynağından, kendilerinden bilgiler, Türkiye ve dünya Çingenelerinden haberler, Türkiye Çingeneleriyle ilgili kampanyalar (örneğin, "mahalleni tanıt kampanyası"), Çingene müziği çalan bir radyo ve daha pek çok şey bulabilirsiniz. Şu an site kapalı olduğu için, aklımda kaldığı kadarıyla yazmaya çalıştım, devamını bu akşam saat 20:00'dan itibaren siteyi ziyaret ederek kendiniz keşfedebilirsiniz.
Siteye ilişkin -bence- iki ufak sorun, sitenin çok sık güncellenmemesi ve çok fazla tanınmıyor/desteklenmiyor olması (veya öyle görünmesi). Bu da, siteye destek vermek isteyenlerin daha fazla uğramasıyla, daha sık güncellemeler sonucu daha fazla insanın düzenli olarak siteye gelir gider olmasıyla kolaylıkla çözülebilecek bir sorun. Yeni bir tasarımla geri dönmenin sağlayacağı bir güzellik bu olabilir mesela? Bakalım, hep birlikte göreceğiz...
Bu esnada, cingeneyiz.org adresinden zaten her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz ama kolaylık olması açısından 1-2 adres de vereyim. - Çingeneler - Facebook grubu - Çingeneler ve Romanlar - Facebook grubu - Cingeneyiz.org - Yahoo iletişim grubu - Site editörü Ali Mezarcıoğlu ile iletişim için: cingeneyiz@yahoo.com Bunların yanında gönüllü olarak siteye katkıda bulunmak isterseniz, bu akşamdan itibaren ilgili formu sitede bulabileceğinizi tahmin ediyorum. Siteden bir alıntıyla da veda edelim: "Amacımız, buçuğu tam yapmaktır."

2 yorum:

natura horror vacui dedi ki...

Tony Gatlif koktu buram buram yazıyı okuyunca. Şöyle bira patates soslu Gadjo Dilo olsa da izlesek!

meltem dedi ki...

ve site yayinda! cok eglenceli bir radyo programiyla beraber!