2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Komple Komplolar #1

Efendim, gün geçmiyor ki, yeni bir komple teorisiyle karşı karşıya gelmeyelim. Aslında çok bir yenilik yok, daha çok eski ve bilindik teorilerin, kıraathanede batak oynamaktan evde çeşitli Adobe ve Microsoft programlarını kullanmaya terfi etmiş yurdum gençleri tarafından atraktif sunumlarla bezenmesi söz konusu. İşte bu tür videolardan birine de şuradan ulaşabilirsiniz:
Ben videoya daha geçmeden, "facebook tarafından 47 kez engellendi....." kısmına odaklanmak istiyorum müsaadenizle. Arkadaşım, birincisi Facebook, HAL gibi bağımsız bir A.I (yapay zeka) değil ki engellesin videoyu? İkincisi, senin tamamen Türkçe ve altyazısız olan videona Facebook'un ne garezi olsun? Hem Facebook bu videoyu engellediyse, sen bu kalitesiz, imla ve sunum hatalarıyla dolu bir şey izleyip vakit kaybetme diye engellemiştir. İyi ki varsın Facebook.
Ayrıca tagline da ayrı bir güzel: Kimsenin bilmediği sırları... Eh be dayı, kendin itiraf etmişsin işte "Kimse bilmiyor, ben kendi kıçımdan uydurdum." diye, niye şaşırırsın tam 47 kez engellenmesine? (y.n. Bu 47 rakamının da bir önemi vardır kesin, videoyu izleyince anlarız)
Videomuz, bizi şaşırtmayarak, bir klasik müzik eseri eşliğinde, sağdan soldan toplanmış "Az sonra küçük dilinizi yutacaksınız, dadandandadan" etkisi vermek üzere yaratılmış, konuyla alakası "sıfır" olan görüntülerle başlıyor. Ya da ben piramitlerin önünden elinde meşalelerle geçen primitif insanlar ile 1 dolar banknotu arasında ilgi kuramayacak kadar gerizekalıyım.
Lafı daha fazla uzatmadan sekansları incelemeye başlayalım:
0.48 - Ve işte dakika bir gol bir, videomuzun ilk iddiası: "1 Dolar'ın ön yüzünde, "FEDERAL RESERVE NOTE" yazar. Bu, altın veya gümüş olarak, karşılığı olmayan "sanal kağıt" manasına gelir.
Lan "para" zaten o demek? Ayrıca Federal Reserve adamların merkez bankasının adı, bir nevi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası demek yani. Şimdi 1 YTL için de mi komplo teorisi kuralım?
1.25 - Piramitin tepesindeki göz "Herşeyi gören göz" yani "Yehova" anlamına gelmekteymiş. Eh, bizim kutsal kitabımız Kur'an'da da "O herşeyi görendir" denmiyor mu, yani Yehova aynı zamanda Allah mı? ABD müslüman mı oldu? Obama'nın başkanlığı bir tesadüf değil miydi yani? Haydi halaya o zaman!
1.50 - Davut yıldızını piramitin üzerine koyunca "Mason" yazısı çıkıyor!!!! İyi de arkadaşım, aynı zamanda "Osman" da yazıyor orada? Osmanlı Devleti ABD'yi vergiye bağlayan devletlerden biri... Yoksa biz mi yönetiyoruz ABD'yi?? Haydi halaya!
- Abi Amerikan dolarını aslında Osman Hamdi Bey çizmiş, yaa yaa..
2.39 - Paradaki zeytindalı yapraklarında, yıldızlarda vs. hep 13 tane şey varmış. Niye? Videonun önerdiği açıklama: 13, kabalistik ebcet hesabına göre, sevginin birliği ve İsrail'in birliği anlamına gelmekteymiş.
Amatör bir tarihçinin açıklaması: Amerika bağımsızlığını ilan ederken, İngiltere'ye karşı savaşan 13 koloni vardı. Hatta bu yüzden Amerikan bayrağında 13 adet çizgi var. Hatta bu yüzden ilk Amerikan bayrağında 13 yıldız var.
Amatör bir dilbilimcinin itirazi: 13 rakamıyla nasıl hesap yaparsan yap, "İsrail'in birliği" gibi bir deyişe ulaşamazsın, hadi ona ulaştın, aynı anda "sevginin birliği"ne hiç ulaşamazsın.
2.47: "Kartalın tuttuğu zeytindalı barışı, sağ pençesinde tuttuğu oklar savaşı simgeler." Yani? Tolstoy romanı gibi ne güzel?? Hayıııııııır. "Dünyanın hakimiyeti bizde, istersek savaş, istersek barış."
3.50: "E Pluribus Unum" - yani "birçokların arasında bir tane"; klasik milliyetçi bir söylem değil, "Tevrat'ta kullanılan tanrıoğlu ayrıcılığının simgelenmesi" imiş. Cümleyi anlasam bir kulp takacaktım da, videoyu hazırlayan arkadaş beni aştı burada.
Veeeeeeee işte beklenen son iki öldürücü darbe:
4.35: "Piramidin altında ki rakamlar "MDCCLXXVI" 1776 tarihini gösterir. Bu tarih de, İlluminati'nin kuruluş tarihidir."
Bilmeyenler için not; ABD bağımsızlığını 1776 yılında ilan etti.
4.57: "Paranın ortasında In GOD WE TRUST yazar. Bu da güvendikleri Tanrı'nın, para olduğu anlamına gelir."
Başka söze gerek yok. Amerika'nın dini imanı paraymış meğersem, boşuna paranoya yaptık Yehova, Tanrı'nın birleyici ayrıcılığınıın simgesel resimselliği falan diyerek. Bir dakika, biz de Allah'a emanet olmaktan bahsediyoruz hep, yoksa?? Hayır, bizi de Yahudiler yönetiyor!!!
Bir başka komple komploda görüşmek üzere, hoşçakalın.
Bu arada daha hala fark edemeyenler için son not: Kartalın 33 tüyü + 13 zeytin yaprağı + 1 Yehova = 47. Anladınız mı şimdi Facebook'un ne yaptığını?

4 yorum:

sokaktaki adam dedi ki...

peki ya o daldaki 14 zeytin neyin temsilcisi sayın shelbyl? dikkatimizi başka yerlere çekmeye çalışarak onu gözden kaçırmamızı sağladığınızı sanmayın!

ahmetkizilay dedi ki...

facebook'in kendi kendini kontrol et gibi bir yontemi var. yani sen bir icerigi sakincali diye rapor ettigin zaman facebook onu incelemeye aliyor ve gerekli gorurse siliyor. Ben kendim kac tane gerizekali kanli milliyetci videoyu rapor ettim ve silindi harbiden. (evet, facebook'taki ilk okul arkadaslarim. O vatan haini benim...)
Bu videoya bakmadim ama alt tarafi bir komplo teorisiyse, kansizindan ve kufursuzunden, kesinlikle facebook tarafindan silinmez. yani videonun 47 kere yasaklanmasi da gotten sallamanin en guzel orneklerinden birisi olabilir.

Serhat S Bucak dedi ki...

Bu Osmanli baglantisini hic bilmiyordum. Hatta bence ABD Turkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldirip Osmanliyi geri getirmeye calisiyor. Ordaki OSMAN'in manasi bu olsa gerek!

egiboy dedi ki...

47 + 14 = 61, inanç'taki okul numaram. dünya "egemen"liğiyle alakalı olduğu kesin yani.

new world order FTW!