2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

27 Ağustos 2009 Perşembe

25 yaşına geldim. 75 gün askerliğim kaldı. Beni öldüreceksiniz

Haberi burada

6 yorum:

natura horror vacui dedi ki...

dün ben yazacaktım bunu, vaktim olmadı. vicdani retçilere "askerlikten soğutma" suçundan -ne menem bir suçsa artık- ceza veriliyorsa, tsk'ya "insanlıktan soğutma" suçundan ne ceza verilir bilemedim.

Everfever dedi ki...

Ben de bir şeyler yazmak istedim ama beceremedim. Söyleyebilecek bir şey bulamıyorum gerçekten.

sokaktaki adam dedi ki...

yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan? nefes mi gazı verdi bir psikopata, nice psikopat mı nefes'i ortaya çıkardı?

bu arada olur da "bombayı atsaymış ya, ben olsaydım atardım!" diye düşünen olursa; bombayı atınca da "emre itaatsizlik"le başlayıp neler nelerle süregiden, süresi belirsiz bir işkence sürecine girerdi.

ahmetkizilay dedi ki...

yine de elimde bomba ile insanların arasında dolaşmaktansa bombayı kuytu bir köşeye fırlatırdım.

Emre itaatsizliği yemişim...

Everfever dedi ki...

Ben de belki daha da piskopatlık yapıp o bombayı bana veren teğmene fırlatırdım... Konu o erin ne yaptığı, yapamadığı veya biz onun yerinde olsaydık ne yapacağımız değil. Teğmenin nasıl bu kadar piskopat olabildiği. Olayın üzerinden 10 gün geçtikten sonra, gazetede yayınlanınca tutuklanması. Askerin hayatının ne kadar ucuz olduğu.

Kaldı ki insan elinde pimi çekilmiş el bombasıyla nasıl bir halet-i ruhiye içine girer, hiçbirimiz bilmiyoruz, bilmeyelim.

natura horror vacui dedi ki...

asker psikolojisi uzun süredir beni dehşete düşürüyor zaten de, bu artık zirvesi olmuş. en son çoğumuzun liseden ortak bir arkadaşının erkek arkadaşından şöyle bir şey duymuştum: diyarbakır'da askerlik yaptığı birlikte, çocuğun teki mental olarak göçüp, silahını çenesine dayamak suretiyle intihar etmiş. komutanı da cesedin başına geçip, önünde yatan gence tükürüp "tu senin türklüğüne! alın şu şerefsizi gözümün önünden!" diyerek merhamet göstermiş!!!

ne zaman bu kadar insanlıktan uzaklaştık bilemiyorum!