2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

28 Ağustos 2009 Cuma

Şark kurnazı Avvvvea Avvea!

Zavallı bir kullanıcısı olduğum Avea, hizmetten yana oldukça beceriksiz bir kurum. Bu sanırım hemen herkesin malûmu zaten? İtirazı olan bir tek tanıdığım vardı, o da Avea çalışanı. Garibim... Kuzgun ve yavrusu işte.

Avea'ya ilişkin çevremde eşimden dostumdan ve hatta kendimden dahi -kendi kendime Avea'ya söverken- duyduğum türlü türlü şikayet var. İşte "şehrin göbeğinde çekmiyor" diyen oldu, ki ben de Ankara'nın göbeğinde Avea'yla iletişemezken, Acun televizyonda "bakın, dağın başına geldik, Avea cayır cayır maşallah!" diye reklamlara çıkıyordu. Gönderdiğin mesajları kafasına göre iletiyor, iletmiyor, geç iletiyordu bir zamanlar, şimdilik bir sorun yaşamadım ne yalan söyleyeyim. En sık yaşanan sorunlardan biri de, özellikle evden eve numara taşımacılığı başladıktan sonra şebekenin sürekli bir şeylerle meşgul olması, insanları konuşturmaması. Yani gerçekten, ucuz biliniyor tarife ve ucuzluğundan başka hiçbir avantaj sağlamıyor. Ucuz etin yahnisi tam olarak Avea'yı tanımlıyor. Ancak ucuz da değil ki kardeşim? Yani en azından 2 ay önce baktığımdaki hallerine göre öğrenci tarifelerini bir ucuzluk sırasına sokacak olursak düşükten yükseğe doğru Vodafone > Turkcell > Avea şeklindeydi. Bu esnada perhizden ve lahana turşusundan dem vurmayın, çok fazla kullanmıyorum zaten. Valla bak... Hem ne demiş ecnebiler, "keep your friends close, but your enemies closer." Her adımında ensendeyim Avea!

Neyse, bahtsız insanların olumsuz Avea deneyimlerinden bahsetmiştik. Şimdi örnek bir deneyimi ve bir başka deneyimi görmek isterseniz bu cümle içerisindeki iki bağlantıdan buyrun. Avea kullanıcıları için uyarı: çok orijinal bir şey yok, demedi demeyin. Her gün yaşadıklarınız.

Her neyse, sonuçta Avea yamulmuyorsam şu her yöne sınırsız tarifesini ilk ortaya atan şirket. Çılgınlar gibi de müşteri topladılar. Bu hizmeti, diğerlerinden daha ucuz veriyorlardı. Hatta Turkcell'in tarifesini görünce (vergiler dahil 70-80 TL civarıydı sanırım) "çüş!" dediğim daha dün gibi aklımda. Oysaki Avea da "55* TL" diye reklam yapıyordu. Altındaki 0.5 kalemle yazılmış yazıda da "vergiler dahil 66 TL"yi görebiliyorduk, ki bu da şaşırtmıyordu bizi. Avea enteresan şekilde aylar yıllar boyu "dandik ama ucuz be abi?" muhabbeti yapılmasını sağlamış. Oysaki dandikliği tamam, ama hiç de ucuz değil yakından bakınca? İşte bu her geçen gün biraz daha fark ediliyor.


Avea reklam sloganından da tasarrufa gitmiş. Yeni slogan: "Kapat! Kapat!"

Avea, milyonlarca numarasına (telefon numarası değil) bir yenisini daha eklemiş. Ya da bundan yeni haberimiz oldu, bilemiyoruz. Sınırsız tarifesindeki binlerce abonesini -ilgili protesto sitesinde yazana göre 40.000 abone- kafasına göre -ki sitede genel müdür asistanıyla yapılan bir konuşmanın bir ses kaydı var, kendiniz de dinlersiniz ama kadın gerçekten imzalanan taahhütnamedeki ucu apaçık bir şeyi öne sürüyor sadece- 1.000 dakika ve 75 farklı numarayla sınırlı, onun üstü ücretli bir tarifeye geçiriyor. Neye dayanarak? Müşteriye! Öhm...

Bir önceki paragrafta bahsettiğimiz ucu apaçık madde şu:
"Tarifeye kaydedilen hatların, FCT ya da benzer cihazlarla veya ticari amaçla yahut kötü niyetli olarak ya da haberleşme maksadı dışında ya da konferans görüşmeleri maksadıyla kullanılması halinde, hattın sahibi olan aboneye SMS gönderilerek veya arama yoluyla bilgi verilerek, bu bildirimin ardından ilgili hat Avea tarafından görüşmeye kapatılabilir, tarifesi değiştirilebilir, ara ödeme talep edilebilir veya abonelik sözleşmesi feshedilebilir." - Kaynak


Neyse. Sonuç olarak neyse ki şahsın biri, milyonlarca insanın her gün yaptığından farklı bir şey yaparak, oturduğu yerden söylenmek yerine eyleme geçmiş. Aramış işte genel müdürü, sekreteriyle görüşmüş, tükedici dernekleriyle iletişime geçmiş, bir de site kurmuş. Bu siteden ve Facebook'tan -konuşmada da duyacağınız üzere- binlerce insanın sesini duyurması için aracılık etmeye çalışıyor. Başarıya ulaşmasını umarak, belki bir parça katkımız olur diye yer verelim istedik.

Komünal İşkembe'den Avea'ya alternatif kampanya metni:
"Psikolojisi bozulmuş Avealılar! Avea'dan sizlere yepyeni bir tarife! Her yöne sinirsiz konuşma!
Hemen şimdi en yakın Avea olmayan telefon operatörü bayiine gidin, "ben kazığımı sizden, hiç olmazsa dürüstçe yemek istiyorum!" deyin, gerekli işlemleri yapın, ve da taaa! O andan itibaren, her yöne sinirsiz konuşabilirsiniz. Veya Avea bayiine gelin, hattınızı kapatana kadar size kırk takla attıralım. Kapattığımız zaman zaten aklî dengenizi hepten yitirmiş olacağınız için, gerçek manada her yöne -sağa, sola, ağaca, duvara- sinirsiz konuşabilirsiniz! Bir ağaçla ayda 10.000 dakika sakin sakin konuşma garantisi veriyoruz! Yalnız çok fazla ağaçla konuşursanız, 75 ağaç ve 1.000 dakikayla sınırlayabilrbrbrbrbrp!"


Konuya dair birkaç bağlantıyla şimdilik biz susalım, Avea'yla konuşamayanlar konuşsun;

- Mevzubahis boykot sitesi - boykotediyorum.tk
- Şikayetvar.com - (Şimdilik) 4.050 Avea şikayetine giden en kısayol!
- Avea'nın meşhur HerYöne Sınırsız tarifesi
- Feysbuk grubusuz olmaz - Avea'ya iletilemeyen mesajlar yüzünden küfürbaz olanlar

2 yorum:

Serhat S Bucak dedi ki...

Guzel yazi =) 6 yil telekomunikasyon muhendisligi bolumunde okudum, ama boyle seylerden hic haberim yoktu. Neyse GSM sektorune girmemek benim gibi saf birisi icin isabet olnus demek!

sokaktaki adam dedi ki...

selçukçum, işte senin gibi şahane insanlar girmediği için sektör bu halde. öyle bi' kısırdöngü. herhangi bi' x sektöründe, y kurumunda mesela önce bi' çirkeflik oluyo', sen mesela kaçıyo'sun, sonra senin yerine bi' çamur insan geliyo', daha da beter oluyo' sektör falan. öyle öyle gidiyo'.

hey gidi.. avea'nın sana ihtiyacı var selçuk, yetiş!