2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

23 Ağustos 2009 Pazar

Direne direne...

Görünüşe bakılırsa, devletin İzmit'te depremzede konutlarına yerleş(tiril)en bürokratlarına ilişkin direniş, polisin baskısına, uyguladığı şiddete rağmen zafere doğru gidiyor. Konuya dair Komünal İşkembe'de depremin 10. yıldönümü olan 17 Ağustos 2009'da yer alan ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
Radikal'in haberine göre, Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'nin "en kısa sürede boşaltacağım" sözünün ardından, bir bürokrat işgal ettiği daireyi boşalttı bile!
Muktedire karşı koyun olmamanın ne kadar da güzel işe yaradığını yakın zamanda bir de "harç zamlarının geri alınması" konusunda görmüştük. Yapılan her eylem istenen sonuca ulaşmıyor olabilir, ama herhangi birinin hedefine ulaşması bile, diğerlerinin gerekliğinin göstergesidir.
Eylemlerde pek sık kullanılan sloganlardan biri olan "Direne direne kazanacağız!"ın bu şekilde amaca ulaşma yolunda ilerlemesini sevinç ve takdirle karşılıyor, tamamına ermesini diliyorum!
Bu esnada çöpe sokulamayınca bayır aşağı yuvarlanan genç adamı da merak etmiyor değilim..

2 yorum:

Serhat S Bucak dedi ki...

Sokaktaki adam,

sonunda sesini duymuslar:

http://www.ntvmsnbc.com/id/24999663/

sokaktaki adam dedi ki...

valla şahsen insanlara sırf "göbekli" diye ayrımcılık uygulayan kişilerle de, kurumlarla da hiç hoşlaşmıyor, teşkilatı bu uygulamasından dolayı kınıyor ve haykırıyorum;

"göbeksiz insan balkonsuz ev gibidir"!

http://www.facebook.com/group.php?gid=5365822204&ref=ts