2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

5 Kasım 2009 Perşembe

Kürt "Açılın!"ı

Evet bu beklediğimizden biraz farklı bir yaklaşım. DTP milletvekili Hasip Kaplan "Türkiye'de 20 milyon Kürt yaşıyor, TÜİK sayım yapsın da kesin rakamı bilelim." dediğinde AKP sıralarından tepkiler yükselmiş. Hatta bir AKP milletvekili, bir MHP milletvekiline "Sustursana şunu!" deyince MHP milletvekili AKP'liye tepki göstermiş falan.
Yukarıdaki olayı Türkiye'de değil, paralel evrendeki Türkiye'de görmeyi beklerim ben. Açılımcı AKP tepki versin, MHP ona karşı çıksın falan. İlginç hareketler. Ama gerçek. Milliyet'in haberi burada.
Buradan belirli sorular çıkıyor:
1. Kürt açılımı AKP tabanına ne kadar benimsetilmiştir?
2. AKP'li milletvekillerinin bu tepkisini, süreç yönetmede DTP'ye çatmalarına mı, yoksa AKP'nin tabanındaki çatlaklıklara mı bağlayabiliriz?
3. Ülkedeki Kürt asıllı vatandaşları saymak neden "Kürt devleti" olmayı gerektirir? Hem 15-20 milyon diyenle dalga geçmek, hem de buna karşın sayıma da itiraz etmek nasıl bir zihniyetin sonucudur?
4. Bir milletvekili, diğer bir milletvekilini susturma ve susturtma hakkına sahip midir? Şu özgeçmişe sahip bir milletvekili bunun gibi bir laf edebiliyorsa, bizim halimiz nicedir?
Açılım çok güzel bir sözcük, üzerine seksen tane laf oyunu yapılır. Bu noktadan sonrasını sizin tahayyül melekenize havale ediyorum.

Hiç yorum yok: