2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

19 Kasım 2009 Perşembe

Gençler, Kandırılıyorsunuz!

Ey Türk -lisede saç uzatmaya meraklı erkek- gençliği!
Yanağınızda ve çenenizde azıcık bir sakal görünce sevinip müdürden köşe bucak kaçmakla, berbere yollanmamak için kafanıza 1 kutu jöle sürmekle geçirmiş olduğunuz bu yıllarda, size her zaman söylenecek bir laf var: "Üniversiteye gidince ne halt yersen ye!" İşte bu lafa kanan siz gençler, "Hele bir üniversiteye gideyim, oh süper özgürlük..." hayalleriyle yatıyorsunuz geceleri. Lise diplomanızı elinize alır almaz saçı sakalı salacak, hatta imajı bütünlesin diye duş almayı da bırakacaksınız.
İşte bu ahval ve şerait çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir! Keza üniversitede dahi, saçınız sakalınız uzun diye kapıdan çevrilebilir, ve hatta sınava sokulmayabilirsiniz! Bu da yetmezmiş gibi, sizin bu durumunuzu haber yapan gazeteler "paçavra" olmakla nitelenebilir, başınızdakiler "yüzsüzlük" kelimesini yeniden tanımlayabilirler!
Muhtaç olduğunuz kudret zibidi olmamaktır! Boşverin, saç uzatmayın. Biz uzattık da ne oldu? Özgürlük falan da çok size. Fazla gezinmeyin, olaylara karışmayın, dersinize çalışın. Haydi bakalım.
(İlgili haberin linki burada.)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

2009'da Türkiye böyle işte...gurur duyun!(http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/2787/kardes-ne-diyosun-sen-directors-cut bu olaya bu sözler cevap olsun :) "türbanla ne alakası var lan?" demeyin,benim dediğim başka)