2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

24 Kasım 2009 Salı

Aman Rektör Canım Rektör

Abdullah Gül, Anadolu Üniversitesi rektörü olarak 334 oy alan Fevzi Sürmeli yerine 96 oy alan Davut Aydın'ı atamış. Ben aşağıya bu isimlerin resimlerini koyacağım, hangisi atanan, hangisi atanmayan siz bulun:
Fotofinişi badem bıyık farkıyla önde gören rektör seçilmiş tabii ki.
Benim derdim ise bu olayın tartışılma biçimi. Kemalistler diyor ki: "Hani siz demokratiktiniz?" Haklı bir eleştiri. Fakat bu eleştiriyi getirirken, Ahmet Necdet Sezer'in yanlış yaptığını vurgulamak yerine, uygulamanın tamamen yanlış olduğuna değinmek yerine, sadece olaya "fırsatçılık" penceresinden bakıyorlar. Karşı tarafın savunması ise daha da komik: "Sezer 1 oy alanı rektör atamıştı, ikisini karşılaştıramazsınız bile."
Minareyi çalan kılıfını hazırlayadursun, Cumhurbaşkanı en hafif tabirle saçma yetkisini kötüye kullanmaya, keyfi atamalara devam ediyor. Millet de "senin cumhurbaşkanın daha çok saçmalamıştı, hayır seninki daha az demokratikti" diye sidik yarıştırıyor.
Olan üniversitelere oluyor. Gerçi üniversiteler kimin umurunda, maksat kimin daha demokrat olduğunu kanıtlamak. Nasıl olsa güzel ülkemde "hiçbiri" ya da "hepsi" seçenekleri tedavülden kalktı, ya "biri"sin ya "öteki" artık.

3 yorum:

Serhat S Bucak dedi ki...

Cok dogru bir yazi. Ama secim kulislerine biraz da olsa taniklik eden eski bir ITU memuru olarak bu rektor secimlerinin ne kadar saglikli oldugundan da suphe ediyorum. Gerci madem boyle bir sistem var, birinci secilenin atanmasini bekliyor insan dogal olarak. Ozellikle universitelerde...

Bu yuzden ikinci secildikten sonra kazayla atanmamak icin secimden cekilen adaylara saygilarimi gonderip, kendisinin kurallar geregi secileme sansi olmadigi icin esini aday yapip sectirenleri de agzim acik izliyorum.

Ha bir de (aldigim duyumlara gore) kendi doneminde duzenini kurup kendisinden sonra gelen rektorlerin okulun butcesinin onemli bir kismina dokunmasini engelleyen isbilir rektorler de var ama o ayri bir konu :)

semioticus (shelbyl) dedi ki...

O kadar rezalet var ki universite yonetiminde. Millet resme iyice bakacagina, "Sezer - Gul" yarisina donusturuyor olayi. Bir de "kampus uzerinde tuketilen alkol orani"ndan modernite cikarimlari yapanlar var mesela. Of of.

Serhat S Bucak dedi ki...

Neyse ben secimden once aldigim USB'ye bakarim :) Eski rektor son hafta atak yapip hocalara 2GB'lik, argorlere ise 4GB'lik tasiyici bellekler dagitti (ki biz ar gorler oy bile kullanmiyorduk). Tabii bazi adaylar genc hocalara bilgisayar, kidemlilere masa teklif ederken, hocalara ev (tabii bunun icin once TOKi ile filan anlasmak gerekiyor) bile teklif edildigini duydum. Ha secim kriterleri boyle olunca belki de atama yapmak cidden daha mantiklidir :)