2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

1 Nisan 2009 Çarşamba

Erdoğan: bianet'i Okudum ve Derslerimi Çıkardım

Yaziyi okumaya baslayinca gulsem mi aglasam mi bilemedim.

"Çalışmalarınız beni aydınlattı. Bundan sonra tüm yurttaşlarımı kucaklayan; hak ve özgürlüklere duyarlı bir hükümet olacağız."

Aslinda herkesin basindaki yoneticiden, basbakandan, baskandan bekleyecegi, gayet makul bir aciklama oyle degil mi? Tum yurttaslari kucaklayan, ozgurluklere duyarli bir hukumet olsun tabi. Ne guzel! Ama konu RTE olunca, ne yazik ki 1 Nisan sakasi. Bundan oteye gidemiyor. Gercekten, pratikte uygulanan politikalari bir yana birakalim, hukumet politikasi, efendim bunlarin hepsi hassas konular, falan filan. Bunlarin farkindayim zaten. Ancak RTE'in boyle seyler soylemesi bile ne kadar absurd! Gecenlerde boyle bir makale NY Times da cikmisti.Onu okurken gulmustum sadece, Bush yargilanacak falan filan. Ama Bianet'teki yazi beni daha cok etkiledi, Turkiye'de olanlara daha duyarli oldugum icin buyuk ihtimalle. Belki de cok bariz seylerden bahsediyorum ama bu haber bunlari daha iyi farketmemi sagladi.Beni rahatsiz eden de bu. Basbakanimizdan beklentilerimiz o kadar dusuk ki, bunlarin saka oldugu konusunda supheye yer yok. Sadece gulunebilecek aciklamalar bunlar, ve ciddi bir haber olarak gorme sansimiz yok, dusunulemez bile.Ve bu belki de o kadar ortada ki, benim bunlari soylemem bile oldukca gereksiz.

Erdoğan: bianet'i Okudum ve Derslerimi Çıkardım

Başbakan, yerel seçimlerde partisinin oy oranının düşmesinin ardından yeni bir döneme girdiklerini açıkladı. "Çalışmalarınız beni aydınlattı. Bundan sonra tüm yurttaşlarımı kucaklayan; hak ve özgürlüklere duyarlı bir hükümet olacağız."

BİA Haber Merkezi - Ankara

1 Nisan 2009, Çarşamba

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bianet'e gönderdiği kutlama mesajında yerel seçim sürecinde yürütülen kapsamlı habercilik çalışması ve "mazlumlardan yana tavrı nedeniyle" tebriklerini iletti.

1 Nisan'da (bugün) gönderdiği yazılı mesajda Erdoğan, partisinin oylarındaki düşüşün ardından gerekli dersleri çıkaracaklarını söylediğini hatırlatarak "Bundan sonra medyaya yönelik tavrımı değiştiriyorum. Hakkımda çıkan eleştirilerden yararlanacağım. Arkadaşlarımdan her gün bianet'i takip etmelerini ve bir raporla durumu bana iletmelerini istedim" dedi.

"Kadınlarımızın önünü açıyoruz"

Erdoğan, özellikle kadınların siyasete katılımının artması, eşit katılımın sağlanması konusundaki taleplere hak vermeye başladığını söyledi ve önümüzdeki seçimlerde yüzde 50 kota uygulamasına geçmek üzere çalışmalara başladıklarını belirtti.

"Örneğin sayın Hülya Gülbahar'la yaşadığım tartışmaları, bir de bianet'te çıkan haberler ışığında değerlendirdiğimde, kendisinin haklı olduğuna kanaat getirdim. Gazeteci kardeşim Emine Özcan'a da bu çabası nedeniyle teşekkürü borç bilirim."

"Kürt kardeşlerimizin temsilcilerini kucaklayacağız"

Başbakan, Güneydoğu Anadolu'da Demokratik Toplum Partisi karşısında partisinin gerilemesine başlangıçta anlam veremediğini, sonuçlara çok şaşırdığını fakat bianet'in haberlerine göz attıkça bu durumu kavradığını açıkladı.

"Kürt sorunun hizmet politikasıyla çözülemeyeceğini idrak etmiş durumdayız. En kısa zamanda gerekli adımları atıp Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olarak Meclis'e giren arkadaşlarımızla diyaloga gireceğiz. Hep beraber, kardeşçe yaşayabileceğimiz, barış içinde bir ülke için ne gerekirse yapacağız. Tolga Korkut isimli çalışanınızın temel haklara sahip çıkan bakışı, bundan sonra bizim de bakışımızdır."

"Gazeteciler haber alma hakkının savucusudur"

Erdoğan, bundan böyle çocuk hakları, ifade özgürlüğü ve insan hakları konusunda da özgürlükleri genişleten, yurttaşların katılımını artırmayı amaçlayan bir anlayışın savunucusu olacaklarını ekledi. "Bak Erol Önderoğlu kardeşime. Raporunu okuyunca gözlerim açıldı, gazetecilerin ne kadar zorlu koşullar altında çalıştığını anladım. Yasaları hemen değiştireceğiz."

Başbakan, 1 Mayıs'ın tatil edilmesi ve Taksim meydanının işçilere açılması için gerekli talimatları verdiğini de müjdeledi. "Bawer Çakır dostumun –bak w ile yazıyorum ha!- bu yöndeki haberlerini beğenerek okudum."

"Sayın Erhan Üstündağ, sizi de bu muhterem çalışma için tebrik ederim. Sitenize baktım, başta Nadire Mater olmak üzere, Korcan Uğur, Semra Çelebi, Baran Gündoğdu ve Leyla İşbilir kardeşlerimi de en kalbi hislerimle kutluyorum."

AKP lideri, "Sayın Ertuğrul Kürkçü'nün yorumunu beğenerek okudum ve düşününce hakikaten nobran olduğumu anladım. Ama şimdi bu gömleği çıkarıyoruz. Yeni bir dönem açıyoruz. Hep beraber güzel günlere..." diye bitirdi.(EÜ)

3 yorum:

Azwraith dedi ki...

Az sonra şaka şaka 1 nisan yaptım ben size de der belki.

meltem dedi ki...

E zaten bu 1 nisan sakasi. Haber saka. Ben oyle algiladim yani.

natura horror vacui dedi ki...

yazı eğlenceli olduğu kadar da trajik. insanın gülesi gelmiyor şakaya, o derece...