2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

25 Nisan 2009 Cumartesi

23,5 Nisan

Alican'ın tartışıldığı, 23 Nisan'ın coşkuyla kutlandığı, Obama soykırım mı diyecek, felaket mi yoksa kaza mı diye meraktan çatlanılan şu günlerde, daha önce denk gelmemiş olanlara "bu günlere dair olumlu bi' şeyler de var!" diye hatırlatmak adına, aşağıdaki yazıyı paylaşmak istedim. Adından da göreceğiniz üzere Hrant Dink'in 23,5 Nisan'ı.. Bence pek güzel bi' yazı, ki bunun bi' de seslendirmesi var. Tililili Ses Enstalasyonu tarafından seslendirilmiş Hrant Dink yazılarını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz. Ayrıca bu 23,5 Nisan yazısının Fikret Kuşkan tarafından seslendirilmiş haline de doğrudan buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Daha güzel, daha barışçıl 23,5 Nisan'lara.. --------------

Başkalarının 23 Nisan’ları ile Hrant Dink’in ‘23, 5 Nisan’ı

23,5 Nisan gibi parçalı bir sayının, ‘nesnel, bilimsel ve insansız’ bir resmi tarihe girmesi ve ölü bir güne can vermesi muhakkak ki başka bir bayram yaşatacaktır tüm acılı halkların gönlüne.

İstanbul - BİA Haber Merkezi
25 Nisan 2009, Cumartesi

“Kim nasıl anlayabilir bunu bilemiyorum, ama hem Ermeni olmak, hem Türkiyeli; hem 23 Nisan’ı yaşamak bütün coşkusuyla ve ertesi günün bir parçası olmak bütün hüznüyle. Ne anlaması kolay ne de anlatması. 23 Nisan nasıl daha bir coşkuyla yaşanır? Ne 23 ne de 24 Nisan. 23,5 Nisan’dır belki de o an.” (Hrant Dink…)

Her yıl büyük bir coşkuyla tüm ülkede, başka ülkelerden gelen çocuklarla, ulusal bir bayram olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ben de her çocuk gibi kendi çocukluğumda kutlardım. Özellikle ilkokul çağımda, sınıf süslemek ve törende ön sıralarda yer almak için seçilen birkaç kişiden biri olma ayrıcalığına erişmek başka bir onur olarak sunulurdu bize.

Devamını okumak için tıklayın...

Sesli Hrant Dink Yazıları bianet'te; Tıklayın, Dinleyin

Tililili projesi için sanatçılar ve gazeteciler tarafından seslendirilen 19 Hrant Dink yazısı bianet'te. Dinlemek için tıklayın...

Hiç yorum yok: