2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

30 Nisan 2009 Perşembe

1 Mayıs - Sürrealizmin Bayramı

Vali Muammer Güler, 1 Mayıs'taki olası kutlamalar ile ilgili yüreklere su serpen açıklamalar yapmış. Mesela demiş ki kendisi:
"İllegal kuruluşların Taksim'de polisle çatışmak, yasadışı slogan atmak, suç olan dövizler taşıyarak etkinlik yapmak istediklerini biliyoruz."
Şimdi ben şunu anlamıyorum, eğer bir kuruluş illegalse, ve bu illegal kuruluşun varlığı biliniyorsa; o kuruluşa karşı yaptırım uygulanır. Bakınız terör örgütü falan demiyor, illegal kuruluş diyor. Mesela PKK bir kuruluş değildir. Nedir illegal kuruluşlar, ve neden yargılanmıyor, kapatılmıyor vs.?
Bak bir de bu var, suç olan döviz taşımak. Ne tür bir döviz suç teşkil eder? Mesela "Faşizme karşı omuz omuza" demek suç mudur? "Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği" dövizi suç mudur? Kürtçe döviz suç mudur? "Apo'ya özgürlük" demek suç mudur? Benim aklıma suç unsuru olacak bir tek "hakaret" içerikli döviz geliyor. Mesela "Hakem ananı ...ünden ..keyim" suç olan bir döviz olabilir sadece. 
                                                                                                    Suç olmayan döviz, cici cici ne güzel.
"Taksim'de sendika yöneticilerinin 'makul sayıyla' gelmesi halinde 'anma programı' yapılabileceğini ancak mitinge izin verilmeyeceğini söyledi."
Anma programı nedir? İstiklal Marşı ve şehitler adına saygı duruşu ile başlayacak, sonra sendika başkanları teker teker günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak, 1 Mayıs'ı anlatan şiirler okunacak, şarkılar söylenecek falan? Artık işçiler de sendika bayraklarının arkasında sıraya dizilirler, bando takımı falan hazırlarlar.
                                                                                      1 Mayıs için özel tasarlanmış ideal anma programı.
Tabii bir de şu var, makul sayı nedir? Mesela yılbaşı kutlamalarına, milli maç izlemeye vs. Taksim'e çıkan insan sayısı "makul" müdür 1 Mayıs için? Yoksa makul dediğimiz şey "Her sendikadan 100 kişi gelsin yeter ulan!" mıdır?
"Bu tür anmalar için yasak değil. Kendilerini çiçekle karşılayacağız"
Ha?!
İstanbul Emniyeti'nin yeni yüzü. Çiçek taşıyacak bir Hightower gibi zenci bulmaları lazım ancak, çalışmalar devam ediyor.
"Zor kullanma meraklısı değiliz. Geçen yıl magazin olarak irdelendi. Orantılı mı orantısız mı diye." 
Muammer Güler sözlerine şöyle devam etti. "Halbuki kullandığımız güç orantılıydı. Biz Emniyet teşkilatı olarak bilimin ışığında müdahalelerimizi yapıyoruz. Matematik biliminde de 'ters orantı' diye bir şey var. Bize ters değil bu. Ayrıca Ronaldo'nun da dediği gibi 'Kontrolsüz güç güç değildir.' O yüzden polis arkadaşlarımıza "Orantılı - orantısız dert etmeyin, vurdu mu şöyle kontrollü vurun, koydu mu oturtun ağzının ortasına, ölümcül noktaları buldurun" diye talimat veriyoruz ki, boşa vakit harcanmasın, emekten tasarruf edelim. Sonuçta emeğin bayramında emeği boşa harcamak olmaz."
                                                                                                          Hani neresi orantısız bunun?
Şu teşkilata bir Jack Bauer lazım, o zaman göreceğiz günümüzü de, işte...
 

3 yorum:

natura horror vacui dedi ki...

valla shelbyl'im, yazmaya üşenen bir adam olarak resmen utandırıyorsun beni. yazdığın her şeye katılmanın ötesinde, tam bir hiciv uzmanı olduğunu görmek acaip hazlara taşıyor beni. eline sağlık...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Teveccuhun natura'm horror'um vacui'm. Hayirlisiyla Pazar gunu de boyle mutlu mesut olacagiz.

natura horror vacui dedi ki...

amin amin:-)