2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Bir Portre: Ertuğrul Özkök

Bu adam, Türkiye basınının başına gelmiş en büyük lanetlerden birisidir. Yılmaz Özdil, Mehmet Yılmaz, rahmetli İlhan Selçuk, Fatih Altaylı falan eline su dökemez.
Kendisi bugünlerde "ırmak kıyısı"nda oturan "demokrat" oldu ya, vukuatlarını hatırlayalım bir. 4 Temmuz 1993, Sivas Katliamı sonrası şunları diyebilmiş birisidir demokrat Özkök:
"'Düşünce hürriyeti' etiketi altında gereksiz tahrikler yapan, en gelişmiş demokrasilerde bile provokasyon olarak kabul edilebilecek davranışlarda bulunan kimseler, Sivas'ta ortaya çıkan bu sonucu dikkatli bir şekilde değerlendirmek zorundadır. "Şeriat ayaklandı" deyip işin içinden çıkmak isteyenler, olaylar sırasında çekilen fotoğrafları dikkatle incelenmelidirler. O fotoğraflarda neden yeşil bayrak değil de Türk bayrağı taşındığının ciddi bir tahlilini yapmalıdırlar."
16 Temmuz 2010 tarihli yazısında Kardak krizini övünerek anlatmış, bunun üzerine Altaylı'dan olayın nasıl geliştiğine dair bir anı yazısı gelmiştir. Burada anlaşılmaktadır ki, Özkök olayları abartarak kriz çıkartmayı kendisine misyon biçmiştir.
Ahmet Kaya'nın malum konuşmasından sonra photoshop'lu fotoğraflar ile iftirada bulunan, Ahmet Kaya'yı bitirmeye ant içen yine Özkök'tür, geçenlerde yazmıştık o hikayeyi de. Ahmet Kaya'nın "birkaç şerefsiz yüzünden başıma gelenlere bakın" sözünü "Vay şerefsiz!" manşetiyle, "Türk milletine şerefsiz dedi!" altmetni ile basan da Özkök.
Kendisinin Güneş Taner ile teşvik takibi için telefon kayıtları iddiaları da var, o konuda da hiçbir yalanlama gelmedi kendisinden bu kadar yıl. Eh, diğer olaylar unutuldu, bu da unutulur tabii n'olacak?
Şimdi uzzuuuun uzun anlatmaya gerek yok, yer israfı. Daha Hrant Dink olayından, şaraplarından, "ben solcuyken" ayaklarından, patron yağlamalarından, Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun ile yaşadıklarından falan da bahsedebiliriz, ama gerek yok. Çok merak eden ekşisözlük'ten girer okur başlığını.
Benim dediğim şu ki; bu adamın "çok da demokrat, ah ne kadar mantıklı konuşuyor" falan diye ileri atılmasına deli oluyorum.
Hani arada bir hatırlayın bu "dönem adamı"nın ne olduğunu, sonra konuşuruz.

Hiç yorum yok: