2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

19 Ekim 2009 Pazartesi

Homofobi = İkiyüzlülük

Antalyaspor - Diyarbakırspor maçında Veysel, Necati gol attıktan sonra sevinirken onun penisini tutmuş. Haber burada.
Haberin sunumunda "Ben buradayım!" diye bağıran homofobiyi geçelim zaten.
Antalyaspor Başkanı "Tesadüfen olmuştur, yoksa Veysel düzgün, terbiyeli, prensip sahibi bir arkadaştır," demiş. Yani Veysel isteyerek Necati'nin penisini tutarsa düzgün değil, terbiyesiz ve prensipsiz olacak. Onu da geçelim.
Bu eleştirileri yapan toplumun erkekleri; çocuklarına "Göster amcana çükünü!" diyen, küçük çocukların çüklerini fiziksel espri malzemesi yapan, travestilerle ilişkiye girdiğinde dahi sapasağlam heteroseksüel olduğunu sanan erkekler.
Zamanında Serra Yılmaz şöyle bir şey demişti de millet erkekliğine laf sürdürmemişti gene. Hah işte, siz orada ikamet etmeye devam edin.

7 yorum:

yakkuli dedi ki...

bence biraz abartıyorsun.
adamlara homofobi ekseninde kızdıklarına katılmıyorum. asıl mesele burada binlerce kişinin önünde bir yetişkinin başka yetişkinin genital bölgesini tutması olayı. genel ahlak tutumuna göre ters bir şey var ortada. insanların tepkisini alması normal bu açıdan bence. pascalın tombalası olayı gibi.

sokaktaki adam dedi ki...

yakkuli gibin düşünmekteyim ben de şahsen. biraz zorlamak gerekiyor bence de öyle bakmak için. yani bunlar karma bir takımda oynayan bir erkek ve bir kadın olsaydı da yine ortada benzer bir sorun olurdu.

"Yani Veysel isteyerek Necati'nin penisini tutarsa düzgün değil, terbiyesiz ve prensipsiz olacak."

bu toplumda bu çok normal değil mi abi? bırak televizyonu, milyonlarca insanların seyrettiği bir etkinliği; bizim herhangi bir yerde, kalabalık bir sokakta, birimiz birimizin penisini tutsak bir anda düzgünlüğümüz kaybolacak, terbiyesiz olacağız. veya birimiz kadın olsak ve benzeri olsa... ben bu yaklaşımı çok da garipsemiyorum şahsen. ha, bu arada yine çocuklar/ergenler (en geç ergenlikte son bulduğunu umuyorum) arasında testislerin burulup istiklal marşı'nın tersten okutulduğu bir toplumun da evlatlarıyız aynı zamanda.

bence sonuç olarak başlığın doğru ama işaret ettiğin şey yanlış. homofobi kesinlikle ikiyüzlülüktür; parası olana diva diyip, parası olmayanı öldürmektir; gece yatıp gündüz saldırmaktır en basitinden...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Su acidan bakalim. Voleybolcu bayanlar birbirlerinin popolarina ufak saplaklar atarlar tebrik etmek icin, o neden uygundur mesela? Onu dusunuyorum mesela, mesela gol olduktan sonra alenen bir erkek futbolcu baska bir erkek futbolcunun poposuna saplak atsa ne olur diye.

Bu homofobi degil, ibnefobi. Tezimin arkasindayim.

Kucuk cocugun pipisini tutmak, testis kistirip Istiklal Marsi okutmak ayip degilse, o pipi ebat degistirdiginde saka manali tutmak da ayip degildir.

sokaktaki adam dedi ki...

olayın homofobiden ziyade "seksofobi" olduğu yönündeki düşüncemizi destekler nitelikte taze bir haber vermek istiyorum,

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=960380&Date=21.10.2009&CategoryID=77

burada da mevzubahis yavrucaklar 3 yaşında. sapık/fesat olan ebeveynler. genital bölgeler söz konusu bile değil, homofobi hiç değil.

abi işte erkek egemen bakışa göre her pipinin olduğu gibi, küçük çocuğun pipisinin "gurur kaynağı" olması söz konusu o dediğin şeyde. çocuklara cinsel yaklaşılmamasıyla, çocukların saf, dolayısıyla aseksüel varlıklar olduğu kanısıyla bir ilişkisi olabilir mi dediğinin acaba?

demek istediğini anlıyorum. ibnefobi dediğin şey de ataerkillikle ilgili, haksız değilsin. ama hala buradaki durumun farklı olduğu düşüncesindeyim.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Kontrollu deney yapalim, bir kadin sporcu kutlama amacli saka yollu baska bir kadin sporcunun goguslerini avuclasin; alinacak tepkileri karsilastiralim. Yoksa sonuca varamayiz.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Bu arada verdigin ornek haberde "Namus" gibi cok farkli bir kavrama dalis yapiyoruz, konumuzla alakasi yok cok bence.

ahmetkizilay dedi ki...

Ben de yazıyı okuduğum zaman 'yani aslında' diye düşünmüştüm. Bahsedildiği gibi bu aslında kadın erkek arasında olsaydı da rahatsızlık verebilirdi. Ama konu ile ilgili yapılan yorumlarda (ismi sallıyorum) Veysel çok düzgün, aile babası ve çoluk çocuk sahibi bir adamdır gibi cümleler sarf ediliyor, üstü kapalı bu adamlar eşcinsel değildir deniyor. Yorumlar sizin (yakkuli, sokaktakiadam) belirttiğiniz gibi iki yetişkinin ortalık yerde birbirlerinin cinsel organlarına dokunmasının toplum tarafından ayıp karşılanması yönünde olsaydı eyvallah derdim...