2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

22 Nisan 2009 Çarşamba

Sorosçu Köylüler

Van'ın Gevaş ilçesinin (isim de Türkçe değil lan?!) Aydınocak köyünde, Ermeni mezarlığı olarak bilinen bir bölgeye okul yapılma çalışmaları başlamış; ve buna köylüler tepki göstermiş. Radikal'ın sorduğu sorulara köylüler şu şekilde cevap vermişler:
“Mezarların taşlarının çoğu tahrip edilmiş. Kimileri de bu taşları evlerinin duvarlarında kullanmışlar. Şimdi bu bölgede okul için kazı yapılıyor. Daha derine inilirse daha çok kafatası ve kemik çıkar. Buranın bir Ermeni mezarlığı olduğunu biliyoruz. Biz üzülüyoruz. Kim olursa olsun mezhebi, dini ne olursa olsun burası tarihtir. Turizm amacıyla kullanılabilirdi. Her kepçe darbesinde kemik çıkıyor. Tabii ki mezarlık üzerine okul yapılması saygısızlıktır. Köy merası olduğu için de, köyün neye ihtiyacı varsa bu arazinin üzerine yapılıyor. Okul buraya değil eski okulun yerine yapılabilirdi.” 
Ermeni soykırımının ABD'de gündeme gelmesinin yakın olduğu şu günlerde, köylülerin yaptığı bu açıklamayı çok manidar buluyorum. Liboşluk Van'a da sıçramış; Soros'un kanlı elleri oraya da uzanmış demek ki. Yazık.

1 yorum:

Azwraith dedi ki...

Kayseri köyü ile Van köyü arasındaki fark?