2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

6 Nisan 2009 Pazartesi

Obama'nın TBMM'ye Yaptığı Konuşmanın Ham Metni Yayınlandı

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Barack Obama'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hitaben yaptığı konuşmanın ham tutanak metni TBMM sitesinde yayınlandı. Obama konuşmasına Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu vurgulayarak başladı: "Sayın Başkan, Sayın Başkan Yardımcısı, sayın üyeler; bugün bu Mecliste konuştuğum için onur duyuyorum ve ülkelerimiz arasındaki dostluğu ve müttefikliği devam ettirmeyi amaçlıyorum.

Bu, Amerika Birleşik Devletleri Devlet Başkanı sıfatıyla yaptığım ilk ülke ziyareti. Daha önce G20 zirvesine Londra'ya, NATO zirvesine Strazburg'a, Kehl'e ve Prag'taki Avrupa Birliği zirvesine gittim. Bana, ziyaretimi Ankara'ya ve İstanbul'a devam ettirmeyi bir mesaj vermek için yapıp yapmadığımı soranlar oldu. Buna cevabım çok kolay: "Evet." (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Türkiye, Amerika Birleşik Devletlerinin önemli bir müttefikidir. Türkiye, Avrupa'nın önemli bir parçasıdır ve Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri birlikte çalışmalı, birlikte çalışarak zamanımızın güçlüklerini çözümlemelidirler"

Konuşma metninin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

7 yorum:

Alper dedi ki...

Ingilizce tam metin de burada:

http://news.bbc.co.uk/2/shared/bsp/hi/pdfs/06_04_09_obamaspeech.pdf

natura horror vacui dedi ki...

bu da vancası:

http://www.ntvmsnbc.com/id/24954316/

ahmetkizilay dedi ki...

Bu da türkçe tam metin:

Türkler çok aşmış insanlar...
(alkış)
İslam da aynı şekilde aşmış...
(alkış)
çok demokratiksiniz...
(alkış)
iyi yağ çekiyor muyum?
(alkış)

anna dedi ki...

İtiraf etmeliyim; Obama'nın ziyaretinden hayal kırıklığına uğradım. Geleceğini duyunca çok heyecanlanmıştım ben. Hemen çok güzel, çok nazik, çok diplomatik kendi evime davet eden bir mektup yazdım başkanıma. Cevap gelmedi, çok üzüldüm. (Sen okusaydın bu mektubu sen cevaplardın, eminim. Vallah güzeldi.) Ve bugün Obama'nın gelmek istemediği evden çıkamıyorum, derslerime gidemiyorum bile, çünkü İstabul'da geziyor diye bütün yollar kapandı.

Gençlere desteğim nerede?
Eğitime desteğim nerede?
Değişikliğim nerede, Obama?

Ama konuşmasını sevdim. Ve açıkçası, bu koskocaman helikopterler buradan geçerken tekrar heyecanlanıyorum, belki süpriz ziyaret eder diye. (the audacity of hope.)

natura horror vacui dedi ki...

"the audacity of hope" pek yakışıklı olmuş. bu arada açıkçası bence de fena değil konuşması. ahmetcim, başka bir şey beklenemezdi zaten burada. çıkıp "siz türkler rezil insanlarsınız" diyemezdi. sonuçta abd dış politikasının da belirli dayanak noktaları var. ama gayet ince bir üslupla hem kürt meselesine, hem de sözde/özde/gözde ermeni soykırımına dokundurmayı bildi. yani hem gönülleri hoş tutmayı bildi, hem de inceden eleştirel yaklaştı. abd başkanı sıfatını taşıyan bir insandan da daha ötesi beklenemezdi bence.

anna dedi ki...

penceremden bakmayı bırakıyorum, gerçekten gelmiyormuş. obama'nın süpriz ziyareti bana değil, ırak'a:

http://www.sabah.com.tr/haber,215E00B57EF6423B8FBA6E9798990993.html

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Obama'nin konusmasindan ziyade, meclisteki milletvekillerinin yavsakligina laf sokulmali sokulacaksa.

Ben 3 yildir Obama'nin kotu konustugunu gormedim, gene kotu konusmamis. Koluma Yes We Can dovmesi yaptiracagim. Obamania!