2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

8 Nisan 2009 Çarşamba

İsmin Şaşırmış Hali (-ne, -nea)

Obama'ya bir öğrenci (ismi Defne Gönenç), çok iyi İngilizce bildiği halde Türkçe soru sormuş. Milliyet'te bunu ana sayfasına haber yapmış.
Ben bunda övünç, kıvanç vs. duyulacak birşey göremiyorum; bırak haber niteliğini. Onu geçtim, babası da şöyle tepki vermiş:
"Kızının Obama'ya soru sormasını İzmir'de televizyondan izleyen İzmir eski defterdarı, DSP Çeşme Belediye Başkan adayı Mete Gönenç, sevinçten kendini yerlere attığını belirterek, “Kızım politika yapmaz. ABD'de okurken oradaki arkadaşlarına ‘Siz hangi lisanları biliyorsunuz’ diye sormuş. Onlar da ‘Bizim lisan bilmemize gerek yok, biz Amerikalı'yız’ demişler. Defne, Türkiye'ye karşı uygulanan bu çifte standarda üzülmüş. Dil bir simgedir. Türkçe soru sorarak muhteşem bir davranışta bulundu. Onunla gurur duyuyorum. Ağlayabilsem ağlardım ama o an koptum ve kendimi yere attım. O anki duygum o kadar yüksekti ki tarif edemem. Sorusunun ardından cep telefonunun çekmeyeceğini bildiğim için sadece ‘Muhteşemsin’ diyerek mesaj attım” diye konuştu."
Obama'ya birşey mi kanıtladık? ABD'lilere "Bakın Türkler dillerine sahip çıkıyor mesajı mı verdik? Nedir bu ulusal gurur tafraları? Bu ne yani?
Lost izlerken bu kadar kafam karışmıyor yahu benim.

5 yorum:

Orlando dedi ki...

Bu da sasirmis bak.

http://www.youtube.com/watch?v=4evWQNRJ7Z0&eurl=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhome.php&feature=player_embedded

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Sorma ya, bu sabah portakal suyu icerken videoyu acma gafletinde bulundum. Bilgisayari kurtardik neyse ki..

sokaktaki adam dedi ki...

beterin beteri var.. gerçi annem ve babamın aklından mantığından hiç şüphem yok ama yine de neyse ki obama '84 mart-nisan civarı türkiye'ye gelmemiş.. mazallah şu an bur'da "sokaktaki obama" olarak bulunuyo' olabilirdim;

http://www.stargazete.com/guncel/haber-bu-da-baran-obama-bebek-180787.htm

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Ironik olarak, ismi Obama olan birinin Turkiye basbakani olmasi geleneksel olarak imkansiz; olursa ulkenin cogunlugu libos olmsu demektir ki, hmm, zor.

natura horror vacui dedi ki...

ohannesburger! baran obama he? hmmm...