2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

2 Nisan 2009 Perşembe

İsmin Paranoyak Hali (-e, -a)

Bir aralar acayip modaydı, kafamız Türkiye'de ne kadar çok plütonyum olduğundan, bunu bir satsak tüm borçlarımızı karşılayıp dünya lideri olacağımızdan falan bahseden forward e-mail'lar ile şişmişti. Millet de düşünüp "yahu madem bunu satsak dünya lideri oluruz, ve bunu bize sattırmıyorlar; e zaten bu döngüde değerlendiremeyiz ki, burada bir mantıksal çelişki var" demiyordu. Ki zaten plütonyum dediğin elementle ancak atom bombası yaparsın. Kalp pillerinde kullanılırdı eskiden, şimdi Lityum piller çıkınca mertlik bozuldu. Üçüncü dünya ülkelerine kalp pili satarak da borç kapanmaz zaten.
Ama forward e-maillar güzeldi, severdik.
e-mail forward'layıp Microsoft'tan yüklü bir çek alan Margaret Teyzem.
****************** Bu e-mail'ı yeni gördüm de, anılarım depreşti. Here it goes:
obama'nın türkiyeye gelme sebebi belli oldu sonunda etibank satiliyor!.. asil degeri 9 (dokuz) trilyon dolar dikkat!!! 9 milyon veya 9 milyar degil 9 trilyon dolar... abd sadece 40 kirk milyon dolara kapatacak! yaziklar olsun .... kaptirana, verene ve susup seyredene.... alti ustu bir mail gondermekle bu iş olmaz diye düşünmeyin lütfen. vatanini seven herkese gönderelim hepinizin bildiği gibi etibank özellestirilecek.. (alicisi amerika) ve bor işletmeleri etibank bünyesinde. konulan fiyat 40 milyon $. lütfen bir daha okuyun ve lütfen herkese iletin... yasadiğin dünyayi sorgulayamiyorsan, bari ülkeni sorgula..... önemli....! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! .. borla çalışan araba üretildi,maliyeti 200 tl olan 1 kg bor ile 19 000 km yol yapabiliyor(1100kg. oto sabit 100 km süratle giderse) bu demek oluyorki petrole son. tam tersine batılı ülkeler bor işletmeciliğinin kansere yol açtığını iddia ederek bor madenininden soğutma çabası içindeler. oysa bu mucize maden kanser tedavisinde de kullanılmaktadır. türkiye kiskacta! arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti. türkiye, dünyada bor rezervinin yüzde 73`üne sahip ve türkiye geleceğin dubaisidir uluslararasi teroristler türkiye uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor. bu maili çoklu yollayarak en azindan bir toplum bilinci oluşmasina yardim edebiliriz ya da direkt silin... tmmob çevre mühendisleri odasi istanbul şubesi !!!!! hızlı bir şekilde forward edelim !!!!!
Obama'nin ismi Barack değil Borack'mış aslında, yaa yaa..
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası açıklama yapmış "Vallahi bizim ilgimiz yok" diye. Haklı adamlar, karizmaları çizilir şu e-mail gerçek sanılsa.
Peki ben bu e-maila niye vakit harcıyorum? Çünkü karşımıza zırt pırt çıkan ve de çeşitli argümanlarda kullanılan bazı kalıplar var; onlara değinmek lazım.
1. Asıl değer: Yok böyle birşey. Bir şirketin asıl değeri diye birşey yoktur, aktiflerine pasiflerine bakılır, ona göre değerlendirme yapılır. Satışa çıkarılmış mal asıl değerini korumaz, piyasada kaç paraya alıcı buluyorsa o paraya satılır, tek değeri de odur. "Bizim Tofaş Şahin aslında 15 milyar eder de, piyasada 1 milyar verdiler, ama aslında çok daha değerli" diyebilir misin? Tabii bizim "aslında"cı kültürümüze uygun bir paranoya bu; hiçbir zaman gerçek değerimiz bilinmez. Peh.
2. Ülke ile şirket farkı: "Etibank'ın alıcısı Amerika!" demiş arkadaş. Ya da mesela İsrail'e, Arabistan'a vs. satıyoruz şirketlerimizi; oradan Yahudi - Arap - Amerika paranoyaları başlıyor.
Bir kere Amerikan hükümeti bu kriz ortamında bir Türk bankasını bünyesine katarsa onu tefe koyarlar, sabaha kadar da çalarlar. Adamlar daha kendi bankalarını devletleştirince ülkenin yarısı tepki gösteriyor; bir de gelip Etibank'ı kapatacaklar ha!
Bir de şu açıdan bak: Ülker gidip Godiva'yı aldığında Belçikalılar "Türk hükümeti ülkemize AB'den önce girdi, Osmanlılar geri mi dönüyor, Müslümanlar Godiva'nın sembolünü değiştirip üzerine fesli herif koyacaklar!" diye paranoya yaptı mı? Yapsalar mıydı?
Lady Godiva'ya uzanan eller kırılsın.
Şirketler ülkelerinden bağımsız değerlendirilmelidir, onu diyorum.
3. Borla çalışan araba: Ben bu konuda bir adet New Scientist makalesi bulabildim sadece. Orada da bu arabaların deneme aşamasında olduğundan, ve de 40 litre benzinin işlevini 45 litre su ve 18 kg bor'un gördüğünden bahsediliyor. Arkadaşın hesabına göre 3600 tl'lik bor kullanarak 40 litre benzinle gidilen yeri gideceğiz yani. Matematiğini siz yapın bu işin.
Borun potansiyel işlevleri heyecan verici, fakat üzerinde hala daha araştırma yapılmakta. Günümüzde borun ana kullanım alanı hala daha cam, deterjan, sabun vs. Jet yakıtı olarak kullanılıyor bir de ortaokul coğrafya derslerinde ezberlediğimiz üzere.
4. Sayı kullanımı: Bu en güzel oturma organından argüman üretme yöntemi. "Bilmem ne yapan 600 lisanslı proje olduğu ortaya çıktı." Kim çıkardı? "1 kg bor ile 19 000 km yol yapılıyor (1100 kg. oto 100 km. süratle giderse". Peh, o kadar rakam vermiş ki, gerçekliğinden şüphe edemeyeceğiz yazılanların yani. Koçum benim.
İlk defa gördüğüm ve hayran kaldığım argümanlara da "special credit" vereceğim müsaadenizle.
a. Batıdaki borun kansere yol açtığı propagandası: Ne duydum ne gördüm ben bunu. Google'da arama yaptım; ilk 10 sonuç borun akciğer ve prostat kanseri riskini düşürdüğü yönündeki bilimsel çalışmalardı. 476,000 sonuç var; arkadaş "Bor kanseri önlüyor esasında" diyerek devlet sırrı ifşa etmiş havasında bir de. Maşa'allah.
b. Uluslararası teröristler: Hani ABD alıyordu bu boru? Ki dünyada uluslararası terörizme karşı ABD'den daha fazla, daha dişe diş, daha sivil hayatını önemsemeden mücadele veren devlet var mı? Bırakalım alsınlar, dünyayı terörizm tehlikesinden korusunlar! Çuvallamış burada arkadaş.
Özet: Ne zamandır paranoyak e-mail okumadıydım, girişime 10 puan veriyorum ama plütonyum kadar başarılı değil.

4 yorum:

meltem dedi ki...

oyh! demek istiyorum. bir de su kisma hasta oldum ben:

"alti ustu bir mail gondermekle bu iş olmaz diye düşünmeyin lütfen. vatanini seven herkese gönderelim"

boyle dusunmeyin lutfen. vatanini seviyorsan, bir maille daglari delip, suya yol acarsin, yirtip daglari, enginlere sigmaz tasarsin. ama obama'nin erdogan'la ne konustuguna karisamazsin, olsun. forward ederek vatanini ne kadar sevdigini gosteriyorsun ya! daha ne!

bu platformda maili bizimle paylasarak sen de vatanini ne kadar cok sevdigini gostermis oldun sevgili shelbyl. turkiye seninle gurur duyuyor. :)

natura horror vacui dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
natura horror vacui dedi ki...

hastasıyım fantastik maillerin. bu arada godiva demişken, ismet özel'den gelsin:

http://www.ismetozel.org/site/modules.php?name=News&file=article&sid=40

konuyla da örtüşüyor sanki:D

egiboy dedi ki...

bence feomidyum gibisi yok: http://egiboy.sentin.net/2006/06/mendeleyev-cetveline-depik-atak-feomidyum/