2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

1 Mart 2011 Salı

Bloguma Dokunma!

İnternet kurbanları arasına yakında Blogger da katılacak. Herkese kutlu olsun, zira Blogger'ın kapanmasının müsebbibi biziz. Çünkü biz İnternet Kanunu denen saçmalık için sesimizi çıkarmadık, daha da çıkarmayacağız.

Youtube kapandı bu ülkede, n'oldu? Herkes DNS ayarı yapmayı öğrendi, Youtube senelerce kapalı kaldı, kimsenin gıkı çıkmadı.

Bu ülkede gün aşırı websitesi kapatılırken kimse mesuliyeti almadı. Hadi siyasi erk mesuliyet almaz, normaldir. Ama gururla kamplaşmış kitleler de topu karşı tarafa attılar.

Hatırlar mısınız Google'ın ilk kapanma söylentisinin çıktığı zamanı? Bir taraf "Alın işte gördünüz mü AKP'yi, alın işte demokrasi daha da neler gelecek başımıza tüh tüh" derken, karşı taraf "Gene Atatürk'e mi hakaret etmişler, işte görün sizinkilerin ne yaptığını" dedi.

Gerçek ise kapı gibi duruyor orada. Adu 5651 sayılı Kanun. AKP gördü, CHP tuttu, MHP pişirdi, Yargı da afiyetle yiyor.

Anlayalım artık, bu ülkede askeri vesayet bitse de, o kafa yapısı kolay kolay bitmez.

Anlayalım artık, iş düşünce özgürlüğüne gelince hiçbir iktidar sahibi sırf melek olduğundan onu altın tepside sunmaz.

Anlayalım artık, bu dava sadece Blogspot davası değil, bu dava bir zihniyet davası.

Sorun mu var? At gitsin. Kapa gitsin. Şimdi sırası değil yahu. Onlar da oraya gitmeyiversinler. Yahu onların özgürlüğünü de veremeyiz.

Anlayalım artık, AKP'si CHP'si yargısı konu kendilerine dokunacak hususlar olduğunda, konu azınlıklar olduğunda, konu yüce devletimizin bekası olduğunda aynı kazağın lacivertiler sadece.

Geçenlerde RTÜK Yasası geçti, Başbakan'a yayın durdurma yetkisi verildi. Haberiniz var mı? Kaynadı gitti.

Sebebi ve şikayetçisi ne olursa olsun, bu ülkede her eşeden her köşeden site kapanıyor. Çünkü 1980 zihniyeti hala iktidarda, makyajı aktıkça tazeliyor.

Bu sefer Blogger'a DNS ayarı değiştirip girince su koyvermeyelim. Bu sefer hakikaten dava açalım. Bu sefer hakikaten uğraşalım. Bu sefer açıp da 2 ay uğraşıp sonra 1 sene güncellemeyeceğimiz websitesileri aracılığıyla sanal mücadele vermeyelim.

Bu sefer site kapatmadan dolayı bir "günah keçisi" belleyip onu politikamıza alet ettikten sonra kabuğumuza çekilmeyelim.

Bu sefer hakikaten bir şey yapalım.

4 yorum:

pippi haşmet dedi ki...

Ekim 2008'de de kapanmıştı Blogger. Aslında yasaklı siteler kervanına katılalı çok oldu.
O zaman DNS falan da pek bilinmiyordu. Kendi bloguna giremiyorsun, tünellere gir, zar zor yazı yaz sesini duyurmak için, kimse okuyamasın, okusa bile yorum yazamasın..
Bloguma Dokunma o zamanlar çıkmıştı esasında. Tabii eylemi yayana kadar da canımız çıkmıştı. Sosyal Medya denilen şey bu kadar yaygın kullanılmıyordu çünkü. Kimse birbirine ulaşamıyordu. Tarih öncesi çağlara dönmüştük resmen.
Ne kadar sürmüştü çok emin değilim ama yasak kalkınca yine herkes sustu. Amaç kendi bloglarına girebilmekti sanırım.
2008'de tünellerden girip zar zor yazdığım yazımda da eleştirmiştim, zamanında ilgilenmediniz şimdi başımıza geldi bakalım ne yapacaksınız diye, şimdi de aynı şeyi söylüyor olmam çok üzücü.

Sertug Ozgur dedi ki...

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=22+ya%C5%9F%C4%B1ndaki+blog+yazar%C4%B1na+dava+a%C3%A7an+ba%C5%9Fbakan

outlaw dedi ki...

yapalim da ne yapalim?

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Yaziyi yazali uc gun oldu, gozlemlerime gore genel tepkiler sundan ibaret:

1. Wordpress'e geceriz n'olacak?
2. DNS ayarlariz n'olacak?

Sanal ortamdan organize olup bir yuruyus duzenlense ve hic yoktan 5000 kisi yuruse az da olsa ses cikar.

Bakiyorum bugun sanki hicbir sey olmamis gibi, yasaklari o kadar icsellestirmisiz ki...

Bir de mesela olaya Digiturk gozunden bakip "Ama adamlar da hakli" diyenler var. Adamin hakli olmasiyla kanunun ve metodun ne alakasi var yahu?

Diyecegim o ki, Stockholm Sendromu de bas gostermisken bizden bir cacik olmaz.