2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

3 Aralık 2009 Perşembe

İmla Hatası

Daha önce de bu blogda, ve zaten çoğu yerde, de ve ki sözcüklerinin ayrı yazımı konusunda gazetelerin gerekli titizliği göstermemesinden şikayetçi olmuştuk. (Blogun angarya müdürleri sokaktaki adam ve ben olarak.) Ama bazen öyle imla hataları oluyor ki, insanın "Yuh!" diyesi geliyor.
Haber Milliyet'ten. Arkadaş "turizm" kelimesi yerine "truzim" yazmış. Bir kere yazsa tamam diyeceğim de, aynı hatayı ısrarla tam 3 defa yapmış.
Arkadaşım, hiç mi görmedin bu kelimeyi sağda solda, hiç mi okumadın yahu? Her yaz günde 5 defa turizm haberi yayınlanırken uyuyor muydun? Hayır "konjonktür" falan gibi bir şey de değil ki? En azından bahsettiğin truzim şirketinin bilgilerini internette ararken falan gözüne çarpsaydı? Word altını çizmedi mi yahu kelimenin?
Hakikaten pes. Bu kadarı abartı yani.

4 yorum:

Eren dedi ki...

Kıllık değil mi kardeşim... Ben de senin yazıdaki bir hatayı düzelteyim dedim. "Arkadaş "turizm" kelimesi "truzim" yazmış" yerine "Arkadaş "turizm" kelimesini "truzim" yazmış." olacak doğrusu.

Saygılarımla,

sorumlu okur :)

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Ahaha, super :)

natura horror vacui dedi ki...

resmen şuna yorum yapabilmek için ntvmsnbc'ye üye oldum:

http://www.ntvmsnbc.com/id/25026005/

Serhat S Bucak dedi ki...

ntvspor.net'deki yazilarda -de ekinin ayri yazilmasi konusunda tekrar tekrar hata yapiliyor. Gordugumde yorum kismina yaziyorum ama (haliyle) yayinlamiyorlar. Tamam yorumu yayinlamalarina gerek yok aslinda ama insan yine de duzeltmelerini bekliyor umutsuzca.