2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

3 Aralık 2009 Perşembe

Vatandaşlık İşi

Türk milliyetçiliği ırka, soya sopa bakmaz. Türk'üm diyen herkes Türk'tür. Atatürk milliyetçiliği böyledir. Mi acaba?
Madde 7 - Aşağıdaki hallerde 6 ncı maddenin (b) ve (c) bentlerindeki şartlar aranmaksızın yabancılar, istekleri üzerine, İçişleri Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulu karariyle Türk vatandaşlığına alınabilirler.
...
c) Türk soyundan olanlarla, eşleri ve reşit çocukları,
Soru: Ben yurtdışında doğmuş bir Kürt'üm, Türk vatandaşlığına geçmek istiyorum. Kimseyle de evli değilim. Atalarım Türkiye'de doğmuş, büyümüş ve ölmüş. Türk vatandaşı olabilir miyim?
Soru2: Ben Türkiye ile alakası olmayan bir Özbek'im. Türk vatandaşlığına geçmek istiyorum. Olur mu?
Şu maddeler üzerinden tartışmak lazım "Türkiyeli" kavramının gerekliliğini.

1 yorum:

Serhat S Bucak dedi ki...

(a) maddesinde:
"Türk vatandasligini herhangi bir sekilde kaybetmis olanlarin sonradan dogmus resit çocuklari"

Turkiye'de dogmus ve olmus atalar bir sekilde (olum yoluyla) vatandasliklarini kaybettikleri icin soz konusu delikanlinin da Turk vatandasligina gecme hakki varmis gibi duruyor. Ama bu madde sadece 1 nesil oncesini kapsiyor sanirim!!!

(c)'deki madde olayin esnetilmesi icin koyulmus gibi duruyor. Bize ogretilen sey, kizilderilerin bile Turk soyundan geldigi. Yani bu yuzden teorik olarak bu Dunya uzerinde yasayan herhangi bir insan bu maddeden faydalanabilir. Ornek vermek gerekirse:

i. Finlandiyalilar, Macarlar (bkz Hun gocleri)
ii. Kazaklar, Turkmenler, Azeriler vb. (bariz)
iii. Mogollar (bkz Mogol Turkleri!!!)
iv. Cinliler: Savasta gucu yetmeyen Cinliler bizi saray oyunlariyla yendikleri icin Turk erkeklerini kandiran cinli bayanlar melez ciniler dogurmus olabilirler!!!
v. Ruslar (bkz Purut Savasi): Bazi ruslarin soyu Baltali’ya dayaniyor olabilir
vi. Fransizlar: bir rivayete gore Sharlken'in esir aldigi Fransiz kralinin anasi Kanuni’ye sadece mektup yazmakla kalmamis…
vii. Kizilderililer (bkz. Bering Bogazi’nin donmasi)
viii. Kurtler: Kurt dedigin zaten daglarda yasayan Turk toplulugu degil mi?

Bu liste Canan Aritman’in izin verdigi olcude genisletilebilir ve bu madde de haliyle esnetilebilir. Bence asil mesele burokrasideki kilit isimlerlin hangi tur cobra icmeyi sevdiklerini bilmek.

Not: Eminim ki kimse gucenecek kadar ciddiye almaz yukardakileri ama yine de bu notu duseyim: Yukardakiler tamamen sacmaliktir!!! Yoksa ne Kanuni’ye ne Baltali’ya ne de “digerlerine” iftira atmak gibi bir niyetim yok.