2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

26 Mayıs 2009 Salı

İsmin Bambaşkalık Hali

Resim: Milliyet Gazetesi'nin ilgili haberinden alınmıştır.
RİZE'de 36 yaşındaki İsmail Güngör, kullandığı minibüsle yaya üst geçidinden yolun karşısına geçti.
Şu haber üzerine aslında ne yorum yapılsa eksik kalır. Arabada 2 bin liralık hasar olmuş, ceza yenmiş falan umurunda değil. Kendisinin tabiriyle "çok istiyormuş, onu da gerçekleştirmiş" İsmail abimiz. Eyvallah.
Olayın ilginçliği bununla kalmıyor fakat, okuyucu yorumları daha da bir garip. Biri demiş ki: "Vali ile kaymakamlara çok iş düşüyor, halkı eğitsinler." - Vali ile kaymakam çıkıp valilik megafonundan anons yaptıracak yani "Sayın halkımız, üst geçite minibüsle çıkmayın" diye. Ya da eski usül, pata küte bir eğitim de denenebilir.
- Solda kaymakam, sağda vali, eğitime aktif katkıda bulunurken.
Başka bir arkadaş "189 ytl caydırıcı değil, adam bir daha verir bir daha yapar" demiş. Yani şu olayın caydırıcılığı, para cezasıyla temin edilecekmiş bu arkadaşın distopyasında. "Sana 189 ytl versek sen yapar mısın?" diye sormak istiyorum kendisine de, alacağım cevaptan korkuyorum.
Biri de yaratıcı bir çözüm önerisi getirmiş  "Üst geçit yol şeklinde yapıldıysa arabayla geçilmemesi için girişlere birer tane sağlam direk konulur olur biter" diyerek. Tabii motorsikletli arkadaşlar için kaç direk gerekir, o da ayrı bir tartışma konusu. Ama arkadaşın hakkını vermek lazım;  "üst geçitin girişine direk koyan ülke" olarak BBC'ye çıkmamız da çok güzel bir tanıtım fırsatı olur. 
Tabii bir de şu karakter var: "harikasın bravooo tebrik edrm:))" Kendisini Bağdat Caddesi'nde hız yaparken bulabilirsiniz 3-5 gün içinde.
Bu arkadaşlarla benim oyum bir olamaz. Aysun Kayacı'yı destekliyoruz. 

2 yorum:

egiboy dedi ki...

dursun temel'in ihtiyaçlar "hıyararşi"sinin en tepesinde kendini gerçekleştirmek yok mudur?

neye şaşiriysuz?

voodoo girl dedi ki...

bence okur yorumları gerçekten bir ülkenin zeka seviyesini çok net ortaya koyuyor, ağlamak istiyorum ben de o yüzden.