2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

17 Mayıs 2009 Pazar

Fatih Altaylı'yı Nasıl Bilirsiniz?

Biz hiç iyi bilmeyiz. Kendisinden, Yılmaz Özdil'den hoşlanmadığımın misliyle hoşlanmam. Özdil arada bozuk saatlik yapar, doğru gösterir çünkü -muhtemelen istemsizce de olsa-. Ama Fatih Altaylı başkadır. Yıllarca köşesinde "Ne zaman adam oluruz?" tarzı karneyle nasihatler dağıtmış, fakat orada yazdıklarını da er ya da geç kendi yalanlamıştır.
Bu sefer de kendini yalanlaması çok sürmedi.
Bakınız, şu haber Habertürk'ün sitesinde yayınlandı, bu blog'a bu haberi ahmetkızılay taşıdı. Haber "eşcinsel hakem düdüğünü istiyor" gibi, gayet acayip bir Freudian tonda sunuldu. Haberin konuluş tarihi 13 Mayıs 2009, saat 11.27.
15 Mayıs 2009, saat 07.47. Fatih Altaylı şu yazıyı kaleme aldı. Yazının başlığı "Eşcinsel değilim diyene eşcinsel denir mi?" Bu haber medyaya düşer düşmez Habertürk araştırmış, H.İ.D. ile konuşmuş, o da demiş ki ben eşcinsel değilim, haber yalanmış falan. Bakınız aynen alıntılıyorum:
"HT Spor yayın yönetmeni Halil Özer de aynı görüşte olunca bu haberi çöpe attık."
Yahu bu haberi 2 gün önce ben mi yayınladım? Nasıl bir çöpe atmadır bu? Tekzip mi yayınladınız? (Ki sitelerinde dolaştım, yok öyle birşey) Arşivi taratıyorsun yazı orada, haber orada. Eee? Kimi yiyorsunuz Fatih Altaylı?
Hayır o yetmezmiş gibi aynı gün, iki saat içinde (pardon iki saat beş dakika) şu haber yayınlandı gene HT Spor'un, yani Habertürk'ün sitesinde. Haberde eşcinsel hakemlerin yaşadığı zorluktan bahsedilirken şu ifade kullanılıyor:
"Eşcinsel olduğu için görev yapması engellenen 32 yaşındaki hakemin, yeşil sahalara yeniden dönmesinin imkánsız olduğu bildirildi. 12 yıldır hakemlik yapan ancak eşcinsel olduğunu anlaşılınca maç alamayan bu kişi, hukuk mücadelesini kazanması halinde bile görevine dönemeyecek."
Hakeme 2 saat önce eşcinsel değil de, haberi çöpe attık de, sonra da bu haber yayınlansın?
Hayır Habertürk sadece kendini yalanlasa, kendiyle çelişse gene iyi. Mevzubahis eşcinsel hakem Telegol programına çıkmış, derdini anlatmış. Ve özetle demiş ki "Suratımı mozaiklemeyin, ismimin baş harflerini kısaltmayın, ben eşcinselim." Fatih Altaylı'nın yazısındaki her detay yalan yani.
Şimdi ben kendisine sorayım o zaman. Ne zaman adam oluruz Fatih Altaylı? Siz biLİRsiniz. SİZ bilirsiniz.
Bu arada Komünal İşkembe Yazı İşleri Müdürü olarak şunu belirtmem lazım. Geçenlerde ünlü gazetecilerden F.A. hakkında, eşcinsel olduğuna dair bir duyum aldık. Kendisiyle konuştuk, "ben eşcinsel değilim" dedi. Biz de bu haberi yapmanın, bu kişiden bu şekilde bahsetmenin bile kişilik haklarına aykırı olduğunu düşündük.
Not: Mozaik kalmamış, yüz kızartma tekniği ile idare ediverin.

Hiç yorum yok: