2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

14 Mayıs 2009 Perşembe

Yeter Ama..

Şu hayatta yaptığım en iyi şeylerden biri hicivdir. Hoş, o da genellikle bir halta yaramaz ama, olsun. Bir hicivci olarak Türkiyeli olmaktan ve de Türkiye gündemine hakim olmaktan dolayı kendimi çok şanslı hissederim. İsveçli olsam kötü olurdu mesela, "nefret suçu" ve "intihar oranı" haricinde dalga geçecek birşey bulamazdım. Ya da Zimbabveli olsam, dalga geçecek mecalim olmazdı. Azgelişmişlik Sürecinde Türkiye (Stefanos Yerasimos ve Tonguç Yumruk'a selamlar) bulunmaz bir cennettir o yüzden.
Ertuğrul Günay saçmaladı, dalgamızı geçtik. Sonra eşcinsel hakem olayı çıktı, biraz gerildik. Eh ama bu bir hafta içinde 3. be kardeşim, bir durun soluklanın hele. 
Zaman yazarı Ali Bulaç, önce "Bülent Ersoy'un annesi erkekmiş" diye birşey attı ortaya, tutmadı. Bizzat Ersoy ağzının payını verdi. Ama kendisi hızını alamamış, "Irak ve Afganistan'da sivillere yönelik katliamları eşcinsel askerler gerçekleştiriyor" diye buyurmuş aynı programda
Ekşisözlük'te de birkaç gündür eşcinselleri aşağılayıcı başlıklar açılıyor. Yani bu kadar tesadüfe de pes doğrusu. 
Kemalist-muhafazakar atışmasının bir yerde sıkıcı olacağı belliydi zaten. Türkiye'de her zaman ezilmiş olanlara da gider yapmak lazım arada. 2009'a ateistlerle girdik, Ermeni mevsimi geçince sıra eşcinsellere geldi. Malum yaz geliyor, kimilerinin hormonları azıyor, dimağları aşağılara kayıyor.
Birader, susun da adam sanalım yahu. Hakikaten.

Hiç yorum yok: