2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

1 Mayıs 2009 Cuma

Revizyon

Kabine değişikliği üzerine konuşmaya başlamadan önce, başka bir revizyon haberi vereceğim.
Hani Darwin'li kapak sebebiyle görevden alınan, sonra da "Almadık ki bakın hihihi!" diye görevine devam etmesi sağlanan bir Çiğdem Atakuman vardı ya? Görevden yine alınmış kendisi. Yüce Allah'ımız (c.c.) yerine Darvin denen meymenetsizden medet umanların sonu bu olur işte.
Allah'ın maymunu işte..
Şimdi esas konumuza gelelim: Yerel seçimlerden sonra kabinede bir değişiklik olacağı söylentisi vardı. En sonunda söylentiler gerçek oldu. Ama bakanların bakanlık performansı bazlı bir revizyon olmadı bu. Ne mi diyorum?
Türkiye'nin ihracat rakamlarının artışında büyük pay sahibi olan, hükümetteki entelektüel birikimiyle göze çarpan, benim de sevdiğim az sayıdaki insanlardan Kürşad Tüzmen kabine dışı kaldı. Sebep? Milletvekilliği yaptığı Mersin'de AKP 3. parti oldu.
Daha önce imza attığı birçok skandala karşın görevde kalan, arka çıkılan Hasan Hüseyin Çelik görevden alındı. Sebep? Milletvekilliği yaptığı Van'da AKP 2. parti oldu.
Kısaca Enerji Bakanı Hilmi Güler görevden alındı. Sebep? Ordu. DSP. AKP = 2.
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin görevden alındı. "Deniz Feneri e.V. davası"ndaki scandaleuse tutumundan ötürü mü dersiniz? Benim başka bir önerim var: milletvekilliği yaptığı Antalya'da AKP CHP'ye yenildi.
Tayyip Erdoğan'ın Kemal Abisi de "sağlık sebeplerinden ötürü" görevden alındı. Yerel seçimlerdeki Eskişehir mağlubiyetinin konuyla alakası olduğunu iddia eden yok.
Mustafa Said Yazıcıoğlu "Aleviler'in uç fikirlerine itibar etmiyoruz." gibi bir açıklama yapmasından 6 ay sonra görevden alındı. Acaba Alevi açılımı kâr etseydi (seçim bazında), kendisi hala görevinde olur muydu?
Kabinedeki ılımlı isim misyonunu tamamlayan Murat Başesgioğlu'na da güle güle dendi. Gerçi Fenerbahçe'nin başarısızlığının faturası da kendisine kesilmiş olabilir.
Fenerbahçe'nin geçen haftaki yenilgisinden sonra Bizim Stadyum programına konuk olan Başesgioğlu'nun "Benim torun daha iyi yönetir bu takımı keh keh!" açıklamasının ipini çektiği kulislerde konuşulanlar arasında.
Peki revizyon mükafatı kimlerin başına kondu?
Taban kaymasını önlemekten sorumlu Devlet Bakanlığına Bülent Arınç getirildi. Türk-İslam sentezli resmi ideolojinin iktidardaki yılmaz neferi Cemil Çiçek görevine devam etti. Ankara - İstanbul arasını 1 saate indirecek tren projesini gerçekleştirmesi için Binalı Yıldırım görevinin başında. Beşiktaş İnönü Stadı'nın yıkılmasını isteyen Ertuğrul Günay da devam ediyor görevine (Ah be Başesgioğlu, biraz ders alaydın ya?) Ve tabii, Çalışma Bakanı olarak da intihalciliği sabit zamanaşımından yırtma profesör Ömer Dinçer başa getirildi (lan ben bu kadar kral ironi yapamazdım, helal olsun.)
Yeni kabinemiz hayırlı uğurlu olsun.

3 yorum:

egiboy dedi ki...

ben bir de işkembe'nin yetkin kalemlerinden bir ahmet davutoğlu yorumu bekliyorum.

bi buldurun be.

natura horror vacui dedi ki...

kabine revizyonuyla ilgili ekşide yazdığımı buraya da yazıyorum:

bok değil kaka

Feryaz dedi ki...

ahmet davudoglu zaten golgedeki dis isleri bakani(ymis) - ben de cok dikkat etmemistim ama oyleymis gercekten. simdi isin basina getirildi. Linkte el cezireyle yaptigi bir soylesi var, fena degil:

http://video.google.com/videoplay?docid=4119008117936157828&ei=QCj-SebhKMSD-Abk1fyBAQ&q=riz+khan+davudoglu

Acikcasi dile getirdigi dis politikayi genel hatlariyla begeniyorum ben. Ama siyaset sadece agendadaki tartismalarin nasil sonuclandigiyla degil, en basta hangi konularin agendada yer bulduguyla da ilgili bir sey. Acaba Tayyip'in ic politikada puan almak icin yaptigi davos cikisi gibi aptalca dis politika hamlelerinin arkasinda da davudoglu mu vardi? Amerikadaki Ermeni soykirim tasarisina karsi gosterilen direncin artik bosa kurek cekmekten de beter hale geldigini, uluslararasi toplumda eski bir yarayi kabaca sivamaya calistigimiz izlenimini verdigini anlamiyor mu davudoglu? rasmussen krizinin ne kadar kotu yonetildigini, NATO'dan iki baskan yardimciligi almak ve danimarka basinini sansurlemeye calismak icin cingar cikariyor durumuna dustugumuzu goremiyor mu? Yok adam d okumus yazmis, hani o artik kliselesmis "muhafazakar entellektuel" lerden anladigim kadariyla. Babacan'dan iyidir diyecem ama bizim Loto'yu koysak bakanliga o da bu isi Babacan'dan daha iyi yapardi.