2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

10 Mayıs 2009 Pazar

Fazıl Say

Hani ünlü bir Shakespeare anekdotu vardır. Bir şemsiye tamircisi William'a şiir denemelerini gönderir, William da der ki:
"Dostum, siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın, sadece şemsiye yapın."
Bugün Fazıl Say'ın Radikal'de yayınlanan yazısını okuyunca aklıma düştü bu anekdot. "Leyla Gencer yaşasaydı Ergenekon'dan içeri alınırdı" gibi harika bir analoji desem değil, sembolik anlatım desem değil, öyle kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir yazı yazmış kendisi. "Bir dahaki dalgada gidersem 'Ben demiştim size' diyeceğim bir yazım olsun istedim" diye de bitirebilirmiş gerçi cümlelerini. Şiirsel anlatım da yakalamış kendisi bu yazıda, cümleleri oradan buradan fütursuzca bölüp yazıyı yüzlerce satıra yayarak.
Hayır bu bir değil iki değil. Kendisinin Deniz Baykal'a yazdığı bir mektup da vardı geçenlerde, okumayan varsa hatırlatalım onu da.
Dostum Fazıl, siz müzik yapın, hep müzik yapın, sadece müzik yapın. Daniel Faraday bilim aşkına piyano çalmayı bırakmış, siz de kafanızı bu tür toplumsal sorunlarla meşgul etmeyin.

2 yorum:

Azwraith dedi ki...

ahahahaha kısa ve öz.

fazıl diyince aklıma fazlı uluçay ve malatyaspor geliyor. deliyim ben.

Eren dedi ki...

Inanilmaz zorlama ve sacma bir yazi olmus. Fazil Say Ergenekon davasina ve genel olarak AKP'ye kizmis Leyla Gencer'i yaziya arka fon yapmis. Alakaya cay demle. Leyla Gencer'e asil saygisizligi da kendisi yapmis diyebiliriz aslinda.