2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

19 Ocak 2011 Çarşamba

4 Yıldır Hrant Yok

4 sene oldu Hrant Dink ensesine sıkılan bir kurşunla aramızdan ayrılalı. Dink'in canına kıyılmasından sonra iktidar söz verdi bu cinayetin failinin ya da failerinin ceza alacağına. Zanlı yakalandı, bağlantılar ortaya çıkarıldı falan derken... Sus. Her zamankinden.

Bu haberde, soruşturmadaki aksaklıkların ve abuklukların ne derece olduğunu okuyacaksınız.

Bu haberde, o gün sorumluluğu olanların bugün nerelerde olduklarını, nasıl mükafatlandıklarını göreceksiniz.

Etrafınıza baktığınızda göreceksiniz ki, 2004'ten 2007'ye kadar olan Hrant'ı bitirme sürecinde hiç sesi çıkmamış bir sürü medyacı bugün "Dostumdu, arkadaşımdı, mücadelesi en büyük mücadelemdir" deyip yarın Çiçek'lerin, Batum'ların, Bahçeli'lerin partilerini savunan yazılar yazıyorlar.

Bir daha bakacaksınız, kimileri "Hrant'ı asker bitirdi, Ergenekon bitirdi" diyor; kimileri "Polis bitirdi" diyor politik ekseni uyarınca. Hrant bahane, suçu atma şahane. Tabii siz "Ama devletin azınlık karşıtı tutumu hep aynı, polisin de askerin de kırmızı çizgileri kesişir" falan demek isteyeceksiniz ama, dinlemeyecekler.

Hem Başbakanımız da dedi, Türkiye'de faili meçhul cinayet mi kaldı yahu? Yapmayın böyle şeyler. Cık cık cık.

Bugün gene bir yerlerde bir şekilde gidip "Hepimiz Hrant'ız" diye bağıracağız ya, aslında hiçbirimizin hakkı yok. Bu "devletlü" döngüsünü kıramayan insanlar olarak kaldıkça da o hakkımız olmayacak.

Hiç yorum yok: