2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

17 Aralık 2009 Perşembe

Bir Garip Adalet

"Are You Smarter Than a 5th Grader?" diye bir yarışma programı var yayınlanan. Anlamı şu: "Bir 5. sınıf öğrencisinden akıllı mısınız?" Adından da anlaşılacağı gibi, bu programda yarışmacılara 5. sınıf müfredatından sorular soruluyor, ve katılanlar seçilmiş 5. sınıf öğrencileri vasıtasıyla birbirleriyle yarışıyorlar.
Bu programa çıkmaya değer bir sorum var, hatta 5.yi bırak, 1. sınıf ancak, belki:
A kişisi B kişisine silahla ateş ediyor. Polis önce kimi tutuklar?
Cevabınız B mi? Tebrikler, Türkiye şartları için doğru cevabı verdiniz.
Haber burada. İstanbul Dolapdere'de DTP'lilerin protesto gösterileri sonrasında olaylar çıkmış, 3 kişi kalabalığa silahla ateş açarken görüntülenmişti. İlk etapta, açılan ateşle yaralanan, ve de onu hastaneye kaldıran iki kişi "terör örgütüne üye olmak ve mala zarar"dan tutuklandı. Aslında yapılan açıklanabilir, zira gösteride olaylar çıktığını biliyoruz. Peki bu suçlamanın kanıtı neydi? Zanlının yerde yatarken ve de hastanede kaldırılırken çekilmiş fotoğrafı!
Sonuç: Eğer Dolapdere'de biri size ateş ederse; hem vandalist, hem de terörist olursunuz.
Peki ateş edenler? Önce bu kişiler "panik yaratacak şekilde silah kullanmak" suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Sonra, NTV'nin haberine göre, şu açıklamaları üzerine bir daha tutuklandılar:
"Geçimini çöpçülük yaparak sağladığını söyleyen T.G., göstericilere karşılık vermesi için kendisine 500 TL verildiğini iddia etmiş ve, "Bana verdikleri parayı sen de ver, istediğin adamı rehin alayım. Ben ekmeğime bakarım. Gerginlik varmış, yokmuş bana ne... Para verdiler, dediler git, sık... Ben de gidip kuru sıkı attım" demişti."
Bu duruma uygun bir atasözü vardır kesin, bilen yazsın, benim beynim durdu.

3 yorum:

amen _hoteb dedi ki...

var tabi: "ak akçe kara gün içindir."

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Akce ak degil, ama gun kara.

amen _hoteb dedi ki...

o zaman "sabreden derviş, kara gün içindir"