2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

27 Nisan 2010 Salı

Mezun.com'dan habercilik?

24 Nisan'da Washington DC'deki Türk konsolosluğunun önünde bir grup Ermeni ve Türk karşı karşıya gelmiş, sloganlar atmış.

Mezun.com'un e-postasının başlığı ise söyle: "'Sözde Soykırım'ın Yıldönümü 24 Nisan Olaylı Geçti!". Haberin özeti de şu: "Ermenilerin, 1915 yılı olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettiği 24 Nisan'da, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde, Türkler ve Ermeniler karşı karşıya geldi. Türk gençler Ermeni preotestoculara geçit vermemek için geceden nöbet tuttu, Ermeniler ise Atatürk'e hakaret ederek yine sınırları zorladı."

3 sorum olacak:

1. Sözde soykırım sıfat tamlamasını tırnak içine alarak, aslında soykırımın sözde olmadığını mı anlatmaya çalışıyorlar?

2. Türk gençler neden konsolosluk binasının önünde nöbet tuttular? Konsolosluğun kendi korumaları yok muydu? Vatanın her köşesini korumak için her an her yerde hazırlar, ondan mı?

3. Neden geceden nöbet tutuluyor? Yine, aynı şekilde, gece de bu bina korunmuyor mu? Ayrıca Ermeni protestocular binaya girmeye mi çalışmış? Haberin devamında öğreniyoruz ki, Türkler Ermeni grubun binanın önündeki kaldırımı kullanmasını istememişler.

8 yorum:

Emre dedi ki...

4. Bu Turk gencler madem vatanlarini boyle gecit vermemecesine seviyorlar, neden Amerika'dalar?

amen _hoteb dedi ki...

Türk gençlerinin neden nöbet tuttukları 2-3 gün önce ulusal gazetelerden verildi, röportajı yapıldı. Çocuklar soykırımı kabul etmeme konusunda hassaslarmış, konsolosluk önünde de Ermeni eylemi istememişler.
O gençlerin Amerika' da olma sebepleri de Atatürk' ün öğüdü üzerine ilmi tercüme değil tetkik üzerine gitmiş olmalarıymış.

Unknown dedi ki...

Bunca yildir Amerika'dayim, ogrendigim bir sey var ki o da diasporanin, Ermenisi de Turku de dahil olmak uzere, buyuk cogunlugunun harbi manyak oldugu. Diaspora insaninin beyin fizyolojisi bi baska oluyo, kuduruyo oyle uzaklara dusunce, oraya buraya saldiriyo.

Benim simdiye kadar gordugum kadariyla, eger Amerika'da bi Turkiye Ermenisine rastlarsaniz yerini yurdunu falan hatirlayan, sizlere kendi koylusu, hemserisi gibi davranir, konusursunuz eglenirsiniz. Ama ayni adamin Amerika dogumlu oglu size bicak bile cekebilir alimallah... Diaspora iste oyle kotu bisey...

Eren dedi ki...

@ emre

Vatan sevgisinin yeri ve zamani yoktur bence :p

Saka bir yana Meltem'in yazisi ile alakasiz ama sorunlu gordugum bir yaklasim var.

Yurdunu cok seven Amerika'ya gitmez onermesi cok rastladigim onermelerden biri. Nasil bir baside indirgemedir bu anlamis degilim. Sanki yurdunu cok sevmenin bir kistasi, hatta tek kistasiymis gibi yurdunda yasamak.

Not: Inanin ki bunlari su an yurtdisinda yasiyor olmaktan kaynaklanan bir savunma refleksi ile soylemiyorum :)

Sessiz Dergi dedi ki...

Sanırım gözünüzden kaçmış, fakat yanılmıyorsam orada tırnak içinde olan Sözde Soykırım tamlaması değil de başlığın kendisi. Üstelik olayın bir koruma eyleminden çok engelleme olduğunu siz de belirtmişsiniz, yani ikinci soru kendisini feshediyor. Benim açımdan en dikkat çekici detay Ermenilerin iki yüzlü bir yaklaşımla "protestocu", onları "protesto etmek isteyen" Türklerin ise masum gençler olarak nitelendirilmesi. Nitekim mezun.com isimli grup hakkında hiçbir fikrim olmamasına rağmen amaçlarının ne olduğu, bu üsluptan rahatlıkla anlaşılıyor diye düşünüyorum.

meltem dedi ki...

mezun.com hakkinda bilgi vermemisim, aslinda yurtdisindaki Turk ogrencilere hizmet saglayan bir platform, daha once bu kadar milliyetci bir yorum gormemistim. Ama habercilikle alakasi olmayan bir sitenin bu sekilde bir haber yapmasi hem komik, hem uzucu.

Basliktaki tirnak isaretleri konusunda haklisin Sessiz Dergi, ama simdi ilgili habere tekrar baktim (buraya link vermemistim, http://www.mezun.com/mezunusa/icerik/news/display_mezun_news.cfm?ID=40256&TYPE=2) orada da yine "sozde soykirim" seklinde kullaniliyor tirnak isaretleri.

Ikinci soruyu da istedigim gibi soramamisim, "nobet tuttular da ne oldu?" demek istemistim, zira karsi kaldirimdan protestolar devam etmis.

Bir de Ermeni grubun asi protestocu, Turk grubun da vatansever hayirli evlat olarak yansitilmalari fena evet ama, zaten yazinin geri kalanina gayet uygun bir soylem bu da.

Murat dedi ki...

hakkaten neden geceden nöbet tutuluyor? ermeniler 2 gece önceden de gelebilirlerdi. Böyle sürüp gidebilir- devamlı nöbet tutulması gerekiyor bence. boş bırakmamak lazım dış temsilcilikleri. Olmamış...

kesik dedi ki...

Murat'cım Zekeriya Beyaz'ı Gauss yöntemiyle sentezleyen(nasıl oluyor ben de bilmiyorum) yorumunla yazının içeriğini unutturdun bana... Helal olsun :)