2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

23 Kasım 2010 Salı

Hani Geçmişle Hesaplaşıyorduk?

48 saat içinde nur topu gibi iki tane skandal hukuksal durumumuz oldu. Gerçi nur topu gibi demek abartı olur, zira artık kanıksadık bu durumları.

2 gün önce 8 bin 335 askerin katıldığı, 20 binin üzerinde gaz bombasının ve de yasaklı olan fosfor bombasının kullanıldığı, ve neticesinde 2 asker ve 28 hükümlünün öldüğü, 6 asker ve 237 hükümlünün yaralandığı "Hayata Dönüş Operasyonu"nun yargılama süreci başladı nihayet 10 yıl sonra. Peki yargılanan kim? 39 tane er. Er. Operasyondan sonra çıkıp "Biz aslında çok masumduk da mahkumlar saldırdı" diyen dönemin İçişleri Bakanı Tantan (ki durumun öyle olmadığı Adli Tıp raporu ile kanıtlandı) masum. Dönemin Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun daha da masum, zira kendisi şu anda Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na sahip bir HSYK üyesi. Suçlu bu 39 er. Kendi başlarına gidip operasyonu çığırından çıkarmışlar. Cık cık cık. Yersen.

Bugün de 12 yıllık komplonun kurbanı Pınar Selek yine yeni yeniden suçlu ilan edildi. Mısır Çarşısı bombacısıymış kendisi, su götürmez bir gerçekmiş bu. Tabii olayın ilk önce gazetelerde ve polis raporlarında "tüp patlaması" diye lanse edilirken sonra birden Selek'in başına yıkıldığını, suç arkadaşı olduğu iddia edilen Abdülmecit Öztürk'ün değiştirdiği ifadeleri, olay hakkında verilen 4 "bomba değil", 2 "bomba", 2 "bomba olabilir" ve 3 "belirlenemez" (toplam 11) sonucuna varmış çelişkili Adli Tıp raporlarını göz ardı etmeniz lazım bu "şüphe götürmezlik" sonucuna ulaşmanız için.

Yüce devletimiz Ergenekon'la tam gaz savaşırken ve de anamuhalefet de Ergenekon mağdurları için yaslar tutarken, sol (ya da insan) alerjili Gladyo/Susurluk/Ergenekon zihniyeti iktidarını sürdürmekte. Neticede önemli olan devletimize zeval gelmemesi, bu yolda yapılan danışıklı dövüşler kutsaldır.

Hem zaten Pınar Selek de Grup Yorum dinliyormuş, kesin bombacıdır değil mi Yıldıray Oğur?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayata Dönüş Operasyonu ile ilgili Ece Temelkuran'ın yazısına buradan, Pınar Selek ile ilgili habere de buradan ulaşabilirsiniz.

Ekleme: Bu iki olayın arasında bir de bonus varmış meğerse, fark etmemişim. Başbakan'ı protesto eden gençler 15 ay hapis cezasına çarptırılmışlar. İşte özlediğimiz demokrasi bu!

6 yorum:

mesnetsiz dedi ki...

Yıldıray Oğur'un Grup Yorum dinleyen bombacıdır ya da o tarz bir ifadesi mi var?

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Taksim'de bomba patladigi gun, o konu hakkinda konusurken soyle bir tweet atmisti:

"55 bin kişi toplanıp "ey sevda kuşanıp yollara düşen, bilirsin bu yollar dağlar dolanır, yare ulaşmadan düşersen eğer" diye şarkı söylerse.."

mesnetsiz dedi ki...

Hımm... Bu tarz bir şeyden daha önce de bahsetmişti. "Silahlı mücadele yerine 55 bin kişi hep birlikte türkü söylese daha etkili olur" tarzında bir şey anlatmaya çalıştığını düşünüyorum.

Bir de devletin Ergenokonla mücadele falan etmeye çalıştığı yok. Devletin kendisi Ergenokon zaten. Ancak belki devletin içinde mücadele edenler olduğundan bahsedebiliriz. O da ne olup bittiğini bilmediğimiz birtakım pazarlık süreçlerinden dolayı her fırsatta akamete uğruyor.

Pınar Selek davasını ise yargının Kürt sorunuyla ilgili verdiği bir mesaj olarak okuyorum.

Protestocu öğrencilere verilen cezayı ise pek şaşırtıcı bulmadım. 90'lı yıllarda öğrenci muhalefetin içinde bir şekilde yer almış herkes devletin istediğinde abuk subuk sebeplerden ceza verdiğini bilir. AKP tarzı milliyetçiliğin afişe olduğu ve demokratlık maskesinin düştüğü yerler tam da buralarda (Tekel işçileri, HES'ler, öğretmen atamaları...vb.).

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Yok o tweet'ler "Grup Yorum konserine giden 55 bin kisi varsa, tabii ki bu tur olaylar da olur" anlamina geliyordu kollektif olarak, cok eminim buna.

Devletin Ergenekon'la savasmasi sarkastikti aslinda da, sonra anamuhalefet yaslar tutarken kismi gercek olunca cumlenin tonu kendi icinde sapitmis. Yoksa ayni seyi soyluyoruz.

Pinar Selek karari tamamen siyasi bir karar bence de. Peki sasirtici mi? Hayir. Yargitay 9. Ceza'nin ne zaman siyasi olmayan karari oldu ki?

alper dedi ki...

sol (ya da insan) alerjili....

Güzel enjekte etme çabası.ama intravenöz olacağı yerde adele içine zerk edilmiş.hayvan terli yemedi.sol(cu)=insan; sağ(cı)=hayvan.O bab'ta dedim.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Cok altmetin okumussun Alper, yok oyle bir niyet. Orada elestirdigim sag degil, "derin" sag; cumlenin devami acik ediyor diye dusundum oradaki konsepti.

Ha, bu arada insani hayvandan ustun gormeye de gerek yok bu arada cok fazla :)