2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

10 Ağustos 2010 Salı

Anayasa Referandumu: Son Raund

Sanki Türkiye demokrasi adına verilen en büyük mücadele bu. Sanki 13 Eylül'de uyanacağız ve Türkiye'deki bütün insan hakkı ihlalleri, azınlıkların tüm çileleri, sendikal sorunlar vs. bitmiş olacak ve süper bir sosyal, laik, demokratik devlete dönüşeceğiz. Sanki 12 Eylül Anayasası, omurgasını kaybetmeden orada duruyor olmayacak. (Gerizekalı ilk üç maddeden bahsediyorum, evet.) Sanki bu ülkede yasa, icraatin garantisi. Bu mevzuyu bu kadar abartıp her gün gözüme, burnuma, kulağıma, bulduğu her deliğe sokanlardan, siyasal tarihin s'sini bilmeden, diğer ülke demokrasileri hakkında hiçbir fikri olmadan "demokrasi fatihi" kesilenlerden, sanki yeni Anayasa ile ülke bölünüyormuş gibi infial yaratanlardan, o kadar kavga gürültü üretip de, içeriği hakkında iki kelam etmeyen beyinsizlerden, olayı parti yarışına dönüştürmüş basiretsizlerden bıktım usandım. Bu pusula, bu konuda son diyeceğimdir. Derdimi anlatmama vesile olmuş İç Mihrak'a buradan teşekkür ederim. (kaynak)
Ekleme: Bu da bonus olsun, ekşisözlük'te dopermen yazmış. (link) babaerenler de cilasını atmış. (link)

2 yorum:

alper dedi ki...

yazı güzeldi ekleme kısmı ile eklenenler ise bombok etmiş işi.yazıda anlatılan ile eklemede verilen mesajlar tamamen zıt bence ve bu sayede verilen oy pusulasıda bir boka yaramamış oluyor.şahsi görüşümdür işin cilasını atmaya o kadar çalışcağına direk hayır diyeceğim sizde hayır deyin deseydi daha iyi olurmuş.ilginç.bu arada saflığıma ve zeka özrüme verin ilk maddeyi beğenen biri olarak bende geri zekalımıyım acaba.yada ilk üç maddeyi beğenenlere toptan gerizekalı deme ihtiyacı neden hissedilmiştir.

son bir not ben EVET derim bu refarandumda.ve sonuçtan zerre lüphem de yok evet çıkacağına dair.argüman isterseniz neden evet diyeceğime ise valla chp hayır diyor diye evet diyeceğim derim.:))

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Ahahaha.

Bu yazinin tek bir elestirisi var: Bu referanduma Evet ya da Hayir demek Turkiye'yi bambaska bir yer yapmayacak. Bu bir referandumdan ote iktidar kavgasina donustu (her zamanki gibi). Cunku Turkiye'de fikir bazli degil, olay bazli siyaset yapilir.

Ben referandum icin oy vermeyecegim mesela, o yuzden ucuncu secenegi koydum oraya. Ama ben boyle yapiyorum diye bana "Cakma solcu, ne bicim solcusun sen, ah o olum oruclari bosuna mi?" ya da "Olur mu, ulke bolunuyor seriat gelecek!" diye ajitasyon yapanlarin da kokune kibrit suyu.