2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

15 Nisan 2011 Cuma

2. Ankara Dağ Filmleri Festivali (13-17 Nisan 2011)

Geçen sene hiç farkına bile varmadığım bir festival var imiş, 2. şu sıralar Ankara'da. 22-24 Nisan 2011 tarihleri arasında da İzmir'de birincisi düzenlenecek imiş, İzmirlilere duyurulur!

Festivalin internet sitesinde festival şöyle tanıtılıyor:

"Türkiye’nin ilk ve tek doğa sporları, keşif ve macera temalı festivali olan Dağ Filmleri Festivali 2006 yılından bu yana aralıksız olarak izleyicisiyle buluşuyor.
Her yıl izleyicilerine dünyanın en iyi film ve belgesellerini sunan DFF, bunların yanı sıra festival süresince fotoğraf ve kitap sergilerine, seminerlere ve alanında dünyaca tanınan konuşmacıların katıldığı söyleşilere de ev sahipliği yaparak Türkiye’de Doğa Kültürü alanındaki çok önemli bir boşluğu doldurmaya gayret ediyor.
Festival, ilk başladığı günden bu yana her yıl hızla artan izleyici sayısı ve dinamik içeriği ile şehirdeki insanı doğaya yaklaştırma çabasının yanında dağ ve doğa belgeselciliğimize sağladığı önemli katkılarla da dikkat çekiyor."

Aslında festivaldeki filmlerin daha çoğunu izleyebilmek isterdim ama şu sıra biraz algıda ve izlemede seçicilik eylemem gerekiyor. Bu durumda da bisiklet temalı filmleri tercih ediyorum haliyle. Benim dikkatimi çeken iki film var: yarın akşam saat 5'te Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gösterilecek olan Klunkerz ve ardından aynı yerde saat 7'de gösterilecek olan Bicycle Dreams. Bunları izlemeyi düşünüyorum ve dediğim gibi fırsatım olsa daha fazlasına da gitmek isterim.

Zaten internet sitesinden de erişebilirsiniz bu bilgilere ama festivalin Ankara ayağıyla ilgili bir paragraf daha araklayıp burada son vereyim:

"Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Usta ve Çırak, Zirve Dağcılık Ankara Şubesi ve Dağ Kültürü Derneği ortak organizasyonu ile düzenlenen, 2. ANKARA Dağ Filmleri Festivali, 13 – 17 Nisan 2011 tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor. “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Bisiklet” ana temaları altında toplanan filmler, izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak."

Festival programına da buradan ulaşılabilir.

İyi seyirler!

Hiç yorum yok: