2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

17 Aralık 2010 Cuma

Genelkurmay Gene Kurcaladı

Genelkurmay "Madem şeriata karışamıyoruz, bari bölücülüğü engelleyelim, AKP ile de hemfikiriz hazır" hezeyanıyla ve heyecanıyla bir basın açıklaması yaptı. Görülen o ki geride bıraktığımız basın açıklamasız zaman diliminde formlarından bir şey kaybetmemişler.

Neyse, gelin bu efsanenin geri dönüşünü belgeleyen açıklamanın metnini kıralım.

"Büyük Önder Atatürk'ün Türk ulusuna armağan ettiği en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti" - Bzzt, yanlış cevap. Atatürk, Türk ulusuna cumhuriyeti armağan etmemiş, cumhuriyeti toplumla beraber bir mücadele vererek kazanmıştır. Cumhuriyetin kurulduğu zamanda, toplumsal bilinç düzeyinde baktığımızda bir Türk ulusundan bahsedemeyiz bile. TSK'nın, Milli Mücadele'yi ve Türkiye Cumhuriyeti devletini bir kazanım olarak değil de Atatürk'ün bir lütfu olarak görmesi, zihniyetin nasıl çalıştığının en güzel göstergesidir.

"demokratik bir yapı ve sağlam hukuki temeller üzerinde yükselerek bugünlere ulaşmıştır" - Ordunun siyasete dair yaptığı bir açıklamada "demokratik" bir yapıdan bahsetmesi, ironinin en güzel örneklerinden birisi değildir de nedir? Bakın devletin üzerine oturduğu "sağlam" hukuki temellere hiç girmiyorum, kafayı taşlara vururum yoksa.

"Dil, kültür ve ülkü birliği, bir millet olmanın başta gelen vazgeçilmezleridir. Dil birliğinin olmaması durumunda bunun sonuçlarının neler olacağı, tarihteki birçok acı örnekleriyle gözler önündedir." - Bu Milli Güvenlik kitabından fırlamış cümle çok önemli. Dil birliğinin olmaması durumunda çökmüş devletler varmış. Şu link'te, şu andan dünya üzerinde dil birliğini sağlamamış olan, bünyesinde konuşulan dilleri resmi düzeyde bir şekilde tanımış olan ve de buna rağmen sapasağlam duran 90 küsür ülkeyi bulabilirsiniz. Şöyle özet geçeyim ya da: Belçika, Finlandiya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Hindistan, Singapur, Kanada gibi ülkeler, tarihsel açıdan bize ne tür bir "acı örnek" sundular? Esas acı örnekler, bu dil ve kültür birliğini sağlama yolundaki yıkıcı tutumdan kaynaklanmıyor mu zaten?

"TSK ... Ulus devlet, üniter devlet ve laik devletin korunmasında her zaman taraf olmuş ve olmaya devam edecektir." - Beni anlamadın ya, ben ona yanıyorum TSK. Sizin böyle bir misyonunuz yok, olmadı ve olmamalıydı. Ben TSK'nın üniter devlet gibi soyut ve tartışılan bir kavramı korumasını istemiyorum. Ben TSK'nın, beni dış mihraklara karşı korumasını istiyorum. Ben TSK'nın beni -varsa eğer- dış düşmanlara karşı güçlü hissettirmesini istiyorum. Eğer dış düşman yoksa da, kendine sıkıntıdan ve var olan otoritesini kaybetmemek adına misyon yaratmasını istemiyorum.

O açıklamanın başında bahsettiğiniz demokratik yapıda TSK bu konularda taraf değildir ve olamaz! Şunu kabul ettiğiniz gün çok mutlu olacağız yurt sathında.  

5 yorum:

fabianernst dedi ki...

yazı mukemmel ama kusura bakma epeeeeeey eksik.o çok demokrat ikdiramıza kapatma tehditlerine şahin in savcilar goreve çağrisına a.gul çıkışına tek bir kelime etmemen yazının yarısının acaba yanlışlıkla sildi mi dedirtiyor okuyana.şimdi kalkıp tsk asker onları eleştirdim dersen bende sana katılırım ama meclis başkanının kapatma tehdidine tek kelime etmemen e soylecek soz bulamam.adamlar hazır iktidara vuruyor bizim neyimiz eksik bizim başımız kel mi der çıkar vurur.ama liberaller a ama onlar sussun onlar asker der ama 2 gundur digerlerinin yaptiği sivil tehditlere ağzini açmazsa ben buna ikiyuzluluk derim.yani asker sivil farketmez bir muhtira verir biri bak kapatirım ha der muhtiraya bagirıp tehdide susmak zaten bizim libarelerimze mahsusdur. iktidara da kapatma tehditlerine de 3 5 kelam etseydin iktidar yol verirse o golu atmaya hevesli olan tsk atar olay bu

fabianernst dedi ki...

burada ikiyuzluluk yakıştırmasını sana yapmadım sana çelişkilisin diyim yani beşiktaşlı olmandan yırtın :))yanlış anlaşılma olmasın ben buradaki liberallere o lafı soyluyorum cumlemde

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Simdi soyle, bu yazinin oznesi ordunun siyasete karismamasi, ve de yaptiklari beyanattaki sacmaliklar. Ordu susacak ki, bizim AKP'yi elestirmemize sira gelecek.

Ilk paragraftaki "Hazir AKP ile de hemfikiriz" deyisim o yuzden. Genelkurmay'in bu aciklamasina AKP'nin tepkisini gorelim, ondan sonra o durumu ayrica etut ederiz.

fabianernst dedi ki...

ok peki...bir de soyle bir durum var yazında da degindiğin gibi tsk ulan su millete vursam vursam artık bi kurtlerden vurup oyle kendimi hissetirim demiş çok bariz belli yani.bdp nin çıkışını adamlar tam pusuda beklemişler yahu resmen.belli uzun zamandır sesleri çok çıkmıyordu ulke siyasetine dair çok dolmuşlar aa bakın biz bu ulkeyi yıktırtmayız hala buradayız mesajı verip oh be paşam sağolsun yasasın tsk diyen o 'akıllı' vatandaslarımıza bir nevi afyon verdi. ve onların kurtlar vadisi gibi seylerle yaptıği milliyetçi orgazmın bir benzerini bu açıklamayla yapmalarını istedi. .hep diyorum bu tsk yeminle onca siyasi partiden daha iyi yapiyor bu politika işini...

antika dedi ki...

işin gerçeği, "türkiye bölünüyor!!" diye panik atak geçiren mantık ile "şeriat geliyor, iran oluyoruz!!" paranoyası arasında hiç bir fark yok. bugün -haddi olmadığı halde- kürtlere muhtıra veren, ne mutlu türküm diyene demeyen düşmanımızdır diyen, halkın seçtiği bdp'li vekilleri muhattap almayan da cumhurbaşkanını eşi başörtülü diye resepsiyona davet etmeyerek başörtülüleri düşman ilan eden, irtica yaygarası koparıp insanları fişleyen, kemalizm elden gidiyor diye etekleri tutuşup darbe planları hazırlayan da aynı tsk'dır.

soldaki özgürlüklere dair bu kafa karışıklığının ise, kemalizmden beslenmiş ulusalcı solculuktan kaynaklandığını görmek lazım. aksi halde türkiyede sol, halkın samimiyet sınavından sınıfta kalarak itibar edilmeyen bir konumda bulunmaktan kendini kurtaramaz.