2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

29 Ekim 2010 Cuma

Arsızlık diz boyu

Dünyaca ünlü İ. Melih Gökçek sırıtışını dünyaca ünlü iktidar sırıtışına evrilten arsız bakan M.Ş (43) yine halt yemiş. Radikal'in haberine göre şöyle bir şey olmuş:

"Maliye Bakanı M.Ş., 15 Ekim’de düzenlediği basın toplantısında vatandaşa söz vererek, “Yeni yıla yeni vergilerle girilmeyecek” demişti.

Bugün Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren alkollü içecekler üzerinden alınan vergilerin artırılması üzerine gazeteciler Bakan Ş.’e, “Sayın Bakan vergi zammı yok demiştiniz” hatırlatması yaptılar.

Maliye Bakanı Ş. gülerek, “Ben, yeni yıla zamlarla girmeyeceğimizi söylemiştim. O nedenle bu düzenlemeyi erken yaptık” dedi. Ancak Ş., geçen hafta bir kalemde maktu vergi düzenlemesi yapılacağını açıkladığını belirterek; bugün de onun yayınlandığını söyledi.

Ş., bugünkü ÖTV artışının içki fiyatlarına yüzde 4 ila yüzde 12.5 oranında zam olarak yansıyacağını belirtti. Bu zam ile 2011 yılında alkollü içki vergilerinden 800 milyon liralık gelir beklediklerini açıkladı."

Bu nasıl bir yüzsüzlük, nasıl bir arsızlık, nasıl bir embesilliktir yahu? Lan tamam, kulak arkamızı bile bırakmadınız da, bu kadar da pişkinlik gerçekten nereden geliyor, kaynağını merak ediyorum. Biliyoruz hepimiz gerçi o kaynağı da ama... En iyisi askerde öğrenmek zorunda kaldığım bir sürü gerizekâlı şeyden biriyle edeyim bedduamı; allah belanızı kaynağınızın ta orta yerinden versin!

Zekâ ile espri/mizah yeteneğinin mükemmel bir ters korelasyonunu gözler önüne sere sere bi' hal olan bir iktidara sahibiz şüphesiz. Ama yükselen şaşırma eşiğimizi her geçen gün biraz daha yükseklere çekebilmeleri gerçekten takdire şayan. 

Sıradaki şarkı tüm güldürürken kerkinen, kerkinirken süründüren, süründürürken utanmayan iktid-ar-sızlara gelsin:

"Hep arsızlık var huyunda, arsızlık diz boyu..."

Zeus belanızı versin!

1 yorum:

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Zamaninda G. H. W. Bush "Dudaklarimi okuyun, daha fazla vergi yok" (Read my lips, no more taxes) deyip de sozunu tutmadigi icin secim kaybetmisti.

Iste bu da boyle bir animdir.