2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

25 Haziran 2010 Cuma

Tırlatma Eşiği

Memleketçe kafayı yemişiz, artık bu net. Bunu dememin sebebi şu fotoğraf:
Şu fotoğrafı bile eleştiri malzemesi, politika malzemesi yapabildik.
Neymiş? "Her yerde sözde dik duran Erdoğan siperde dik duramamış." Yanında Genelkurmay Başkanı çömelik dururken, bu fotoğraftan sadece Erdoğan'a laf atmayı başarabilen, algıda seçiciliği doruğa çıkaran adamlar var. Erdoğan ayakta dursa bu sefer "kendini askerden büyük görüyor!" falan derlerdi herhalde.
Neymiş? "Bir Genelkurmay Başkanı siperde çömelmez!"miş. Bunu bir de Atatürk resmi ile karşılaştıranlar var. Sıcak ve sürekli bir Dünya Savaşı ile, siperdeki moral ziyaretini karşılaştıranlar var. Yahu burası sınır, sniper dolu, bu sıcak savaş değil!
Neymiş? "Orada icabında şehit olunur, ama askere böyle korkaklık aşılanmazmış." Yani senin gözünde PKK'nın başbakanı ya da Genelkurmay Başkanı'nı keklik gibi avlaması, oradaki iki adet nöbetçi erin moralinden daha mı önemli? Hiç mi politika bilmiyorsunuz, yoksa aptal taklidi mi yapıyorsunuz?
1920'lerden çıkın artık ahali! 2010'a gelin bir zahmet. Zaman farklı, koşullar farklı... Bırakın bu hamaseti, bırakın bu koftiliği!
Adam gibi muhalefet etmeyi beceremeyecekseniz de kapatın çenenizi, sizi adam sanalım. Bize de gölge etmeyin.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Çıktısını alıp yastığımın altına koycam. Koymasam da çok takdir etcem sağduyunu

Eren dedi ki...

Radikal'in haberinden alintiliyorum:

"Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı’nın siperde çökmesi tartışması var. Sizin bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir başbakanın kendi ülkesinde siperlerde ayakta duramaması, benim görmek istemediğim bir fotoğraftır. Bu fotoğraf beni üzen bir fotoğraf. Kendi topraklarında siperlerinin gerisinde çömelmiş bir başbakanı ben görmek istemem" yanıtını verdi."

Kilicdaroglu'nda da Baykal tipi kendi "kendini imha eden bir muhalefet" anlayisinin sinyallerini goruyorum. Kilicdaroglu'nun yaptigi bu embesilce aciklamayi uc tarafa yorabiliriz. Ya medyadaki comelme sacmaliklarini takip etmedi ve sazan gibi atladi gazetecinin sorusuna -ki sazan siyasetciler siyaset sahnesinde pek uzun omurlu olmuyorlar- ya da (daha da beteri) tum donen muhabbeti takip etmesine ragmen Erdogan'i elestirmenin halkin gozunde prim yapacagini veya Erdogan'a saydiramamak sanima yakismaz diye dusundu -hmm ne de olsa CHP secmeni mantigini kullanmayi birakali cok oldu. Son ihtimal de, ki bu ikisinden de beter, Erdogan'i cephe gerisinde comeldigi icin samimi bir sekilde kiniyor olmasi. Neresinden tutsaniz elinizde kalan bir aciklama...

sokaktaki adam dedi ki...

konuyla ve "chp tarzı muhalefet"le bağlantılı olarak beğendiğim, gayet düz/basit bir kılıçdaroğlu yazısı;

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=1005927&Yazar=%DDSMET%20BERKAN&Date=03.07.2010&CategoryID=97