2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

24 Temmuz 2012 Salı

Eşcinsel Evlilikler Neden Yasak Olmalı?

Not: Bu bildirinin orijinali burada, ben sadece mütercimim. Ne demişler, yazı yazmıyorsan en azından gördüğün güzel metinleri Türkçeleştir ki daha çok insana yayılsın.


1. Eşcinsellik doğal değildir. İnsanlar her zaman doğal olmayan şeyleri reddederler, misal gözlük takmazlar, polyester kullanmazlar ve klima açmazlar.


2. Eşcinsellik serbest olursa insanlar eşcinsel olmaya teşvik olunacaktır, çünkü uzun insanların yanında takılan kısaların boyları uzamaktadır.

3. Eşcinsel evlilik yasal olursa her türlü çılgın evliliklerin yolu yapılmış olur. Mesela insanlar köpekleriyle evlenmek isteyebilirler, zira köpeklerin yasal yükümlülükleri vardır ve evlilik akdine imza basabilecek bilinçte varlıklardır.

4. Geleneksel evlilik, yıllardır süregelen, toplumsal varlığın dayandığı kutsal bir kurumdur ve tarih boyunca hiçbir değişikliğe uğramamıştır. Bu yüzden kadınlar hala erkeğin malıdır, bir erkek dört kadınla evlenebilmektedir ve boşanmalar üç defa boş ol denmesi suretiyle gerçekleşmektedir.


5. Eğer eşcinsel evliliğe izin verilirse geleneksel evlilik manasını ve kutsiyetini kaybedecektir. Çünkü Seda Sayan'ın sayısız evliliğininin manası ve kutsiyeti toplum için çok mühimdir.


6. Geleneksel evlilik, meyve-i hayat üretebildiği için geçerlidir. Eşcinsel çiftler, kısır çiftler ve yaşlı çiftlerin evlenmelerine izin verilmemelidir, çünkü yetimhaneler bomboş durmakta ve dünyanın daha fazla çocuğa ihtiyacı var.

7. Eşcinsel ebeveynlerin çocukları da eşcinsel olacaktır! Çünkü görüyoruz ki heteroseksüel ebeveynlerin çocuklarının hepsi heteroseksüel.

8. Eşcinsel evlilik dinen caiz değildir. Çünkü teokratik ülkelerde bir dinin değerleri tüm ülkeye empoze edilir, ve ülkemizde bir tek din mevcuttur. (m.n. Amerika için geçerli olan bu maddenin bizim için meta-sarkastik kaçması oldukça hazin)


9. Çocuklar evde bir anne ve bir baba olmadan, onları örnek almadan sağlıklı büyüyemezler. O yüzden boşanmış çiftlerin, dulların vs. tek başına çocuk yetiştirmeleri şiddetle yasaktır.


10. Eşcinsel evlilik toplumun hamuruyla oynayacaktır, insanlık yeni sosyal normlara alışamayacaktır. Zaten arabalara, servis sektörüne dayalı ekonomiye ve daha uzun yaşam sürelerine de hala alışamadık.

6 yorum:

brownian dedi ki...

Bir de facebook' ta zamaninda bir grup vardi escinsel haklari uzerine, onun slogani da "Dinozarlarin soyu escinsellik yuzunden tukendi" 'ydi.
Irkcisina mi, Akp zihniyetine mi, ataerkiline mi, homofobigine mi, tek bir kategori yaparsak: bilmeden bilmis gecinip baskasinin hayatina burnunu sokan hangisine, ne laf anlatalim!!!

Öner dedi ki...

süpermiş! yalnız 8. maddeye yapılan çevirmen yorumu da ilginç bence.

ABD Türkiye'den çok daha az laik bence. insanlar seçimle gelen başkana taç giyme töreni yapıyolar kilisede, kimseye garip gelmiyo! bildiğim kadarıyla şimdiye kadar tek bir katolik başkan oldu (JFK), 200 yılında yahudi başkan yardımcı adayı olduğunda, peki cumartesi günü ülkede kriz çıkarsa adamın kutsal günü, nasıl müdahale edicek demişlerdi salaklar, sanki pazar günü kriz çıkamazmış gibi! bizde öyle ya da böyle alevi liderler, başbakanlar falan var en azından, öyle ya da böyle. neyse, yani türkiye de çok matah diil tabii ama ABD de diil.

Gökkuşağının Altından Bildiren Zat-ı Muhterem dedi ki...

Nasıl güzel bi yazıdır ya emeğine sağlık!!..

semioticus (shelbyl) dedi ki...

@Oner

ABD laik bir ulke degil, evet, lakin bizdeki gibi "%99'u musluman" dusturu yok. Devlet duzeyinde belki insanlarin dini inanisi onemli olabiliyor, ama manyak Cumhuriyetcilerin "Obama Musluman!!11!bir" paranoyasina karsin adam baskan secildi, bu seneki rakibi de bir Mormon. ABD 60'lardan beri teokratik etkiden kurtuluyor.

Bireysel bazda durum zaten bambaska. Ulkede bir cok farkli dinin oldugunu kabul ediyorlar, ve de gundelik yasamda "dini sembol" bazli tartismalar yasanmiyor. Bizim turban tartismamiz bile "biz de muslumaniz ama bunlarinki din degil!?!" gibi abuk bir eksende sekillendi zira.

@UTSC

Yazi benim degil basta da belirttigim gibi, ama gene de tesekkur ederim :)

alper dedi ki...

Çok güzel yazı ya..İbne ay pardon eşcinsel olmadığım için utandım.Eşcinsellik gibi elzem,insanlık tarihine damga vurmuş,her türlü gelişime açık,dünyayı geliştirip daha yaşanır bir yer haline getiren kavramlar olmasaydı halimiz niceydi.Bu yazı da mesela insanlık tarihi için büyük kazanım.

alper dedi ki...

Bütün yollar Tophaneye yada sizin tercihinize göre Bilgi Üniversitesine çıkar.Türk muasırlaşması (çağdaşlaşması), garplılaşması (batılılaşması) ‘nın bir mikrokozmu olarak o yerler varken bu muhafazakar zihniyetten tiksiniyorum arkadaş!!! Yaşasın eşcinsellik yaşasın seks.Sevişe sevişe devrim yapacağız inşeAllah.2010 yılının en önemli olayını Londra’da eşcinsellerin Papa’yı protesto için karşısında öpüşmesini gösteren Nilüfer Kuyaş bacıma selam olsun bu arada.Bir de Madam Mine Kanadırık Saulnier e de selam olsun.