2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

22 Aralık 2010 Çarşamba

Halka İnme Kılavuzu

CHP'nin esasen SODEP'e geri döndüğü yeni döneminde sıklıkla benimsediği bir yönelim var: "halka inmek". Lakin bu yolda tecrübesiz oldukları için kendilerine bir iki bir şey hatırlatmak isterim:

1. "Halka ineceğiz, halka ineceğiz" deyip durursanız halka inmezsiniz, halkın bilincinde o mesafeyi korumuş olursunuz. Halka inmek sessizce yapılan bir iştir.

2. Türkiye'ye gelmiş geçmiş en karizmatik liderlerden olan Erdoğan'ı alt etmenin yolu, sürekli onun gündemini konuşmak ve onun laflarını eleştirmeye çalışmak değildir. Erdoğan'ı aşağıya alamazsınız, siz onun yanına çıkacaksınız. Bu da alternatif söylem geliştirmekle olur.

3. "Halk dilini konuşmak" önemlidir, lakin siz parti adına en ciddi organizasyon olması gereken kurultayda parti programını açıklarken "Benim adım Kemal, o parayı bulurum" derseniz sizi kimse ciddiye almaz. Siz modelinizi açıklarsınız, ondan sonra seçim mitinglerinde "Ben o parayı bulurum" dersiniz. Yoksa halka değil Bakırköy'e inmiş olursunuz.

4. Halka inmek için önce parti içinde bir sağlamlık oluşturmak şarttır. Kurultayın üzerinden 24 saat geçmeden dava açar ve iç çekişme yaşarsanız halk sizin bir halt becereceğinize güvenmez.

5. Ecevit'i getiren koşullar günümüzde atıl kalmıştır. Karaoğlan bir esinlenme kaynağı olabilir, lakin günümüzde Türkiye'nin o zaman konuşulmayan öncelikteki sorunları vardır. Sadece ekonomik söylem ile olmaz bu iş, paşa paşa Kürt ve türban lafını ağzınıza alacaksınız. Zaten AKP fobili/alerjili kesim ne olursa olsun size oy verecek, korkmayın, biraz daha özgürlükçü olmaktan zarar gelmez.

Şimdilik bunlarla başlayın, eğer sizde bir ışık görürsek devamını getiririz.

3 yorum:

mesnetsiz dedi ki...

Sıralanan maddeler "CHP neden SODEP olamaz"ın giriş maddeleri olabilir...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

SODEP'e donmek kolay is degil zaten. CHP'nin hedefledigi SODEP'e donus ama an itibariyle. Artik oradan tekrar ileri mi giderler, geri mi donerler bilmiyorum.

90'lar sosyal demokrasisi de oncelikle ekonomide cozum arardi, onu da bulamazdi bir turlu. Ama en azindan YOK'e falan karsilardi tabii, simdi YOK'u savunmayan parti kalmadi masallah.

alper dedi ki...

CHP’nin umudumuz Gandi (pardon Che Guavera? pardon Ecevit, pardon Lenin) önderliğinde tekrar şahlanışı (doğru saydıysam 78inci şahlanış bu) projesinde sonsuz başarılar dilerim!!! Bu projede parti meclisinden amigoluğa kadar düşen roller üzerine ''halka inme'' iddialarınızı o küçümsediğiniz “fasa fiso vatandaşlar” dahi yutmaz .(“Fasa fiso vatadaşlar” ifadesi alper'in yakıştırması değil Milli Damat Metin Toker’in).

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/akoz/2010/12/21/maskelerini_nihayet_cikardilar

Zaman Gazetesinde İhSan dağı'nın da '''gizli güçler deşifre oldu'' başlıklı yazısı okunmaya değerdir bu konuda.