2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

9 Kasım 2011 Çarşamba

Senin devlet gibi, hükûmet gibi ta...

Van'da 5,6 büyüklüğünde bir artçı (veya yeni bir deprem) daha oldu. Bundan yaklaşık 1.5 saat önce. Bir otel ve birkaç binanın yıkıldığına dair haberler geliyor.

Çok yakın geçmişte olanların bir özeti:

- Doğruluğunu bilmemekle birlikte Hasip Kaplan twitter'dan "BDP Van belediyesinin 70 teknik elmanı reddedip, fasa fiso hasar tesbiti yapan 16 gündür kayıp bir hükümet var ortada." dedi az önce.

- Yardım konusundaki aczi tüm çabalara rağmen saklanamayan Kızılay, yine az önce yıkılan bina olmadığına dair açıklama yapıyor. Ne olduğunu bilmeden nasıl yardım edeceksin?

- Erdoğan Bayraktar şöyle demiş geçen depremden sonra: "'Vatandaşlarımız ağır hasarlı olan evlere kesinlikle girmesin. Sağlam olan ama sıva çatlağı, cam kırığı olanlar girsinler. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsünün raporuna göre artçı depremler giderek azalıyor. Bu rapor doğrultusunda 5'in üzerinde bir artçı depremin olma ihtimali çok az. Bu artçı depremler vatandaşları korkutmasın.'"

- Deprem uzmanı Gündoğdu şu anda NTV'de bunun yeni bir deprem olduğuna ilişkin açıklama yaparken, bir başka uzman artçı olduğunu söyledi. Bundan şu an emin olamamaları çok doğal. Önemli olan Erdoğan Bayraktar'ın geçen depremin ardından söyledikleri:  "Depremin tarihine baktığımız zaman herhangi bir bölgede büyük deprem olduğu zaman 6.5 şiddetinden büyük olduğu zaman bundan sonra burada artçı depremler olacak. En kısa mesafe 150 km'yi etkileyecek. Büyük depremin olduğu yerde bir daha deprem olmaz. Dünyada bunun bir örneği görülmemiştir. Bugün diyebilirim ki Van merkez ve Erciş en güvenilir bölgedir. çünkü buradaki fay kırılmıştır, enerjisini boşaltmıştır. İlk 3 gün 6'ya yakın şiddetli deprem olabilir. Ondan sonra şiddeti azalır. 3 aya kadar bizim hissettiğimiz çok az ve hissetmediğimiz binlerce sarsıntı olur. Onun için burada özellikle ağır hasarlı binalar girilmesin. Yıkık binalara yaklaşılmasın. Bunun dışındaki binalara girilebilir."

- Bir başka twitter insanı, Beşir Atalay'ın "Otelde fazla müşteri yoktu" dediğini söylemiş. Şu an televizyonda otelde en az 100-150 kişi olduğu iddia ediliyor olması bir yana, "fazla" müşteri yoktu ne demek? "Artık üçün beşin hesabını yapmayıp topluca öldürüyoruz, s.ktredin 5-10 kişi varsa" mı? Ah o otelde sen de olsaydın!


- Yine doğrudan duymadım ve bilmiyorum doğru mudur ama doğruluğundan da şüphem yok; sıradaki halt da Beşir Atalay'dan gelsin: "Biz asıl hasar tespitini yarın yapacaktık."

- Bir de yine Bayraktar 29 Ekim'de "Ön hasar tespit çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı" demiş. Ee? Sonuç?


- Bu da var; linki şu aslında ama o link de nice insan gibi akp tarafından öldürüldüğü için buradan yakın.

Erdoğan Bayraktar, o yıkık binaların dışındaki binalar var ya...

Lan uzun uzun yazdım ama aslında söylemek istediğim bir tek şey var;

sizin yapacağınız işin ta ortasına sıçayım!



Hiç yorum yok: