2011 Uludere katliamı: 29 Aralık 2011. http://yalnizdegilsinvan.wordpress.com

3 Kasım 2011 Perşembe

Bari bugün söyleme

Bu adamla ilgili yazmayayım, uğraşmayayım, işin profesyonelleri kendisiyle yeterince ilgileniyor diyorum ama yine olmadı yine olmadı. Öncelikle, Van'da görünmeye gittiğinde sağ üst köşe kapak karikatüründeki gibi bir olay tecelli etmişti daha geçen gün---->

Saçmalıklara doyamayan hükûmetin saçmalıklara ve gaflara doyamayan içişleri bakanı İdris Naim Şahin, Bianet'in haberine göre bugün de, yani devlet-i alimizin ve Kaan Sezyum'un deyimiyle cüce yargının hepimize N.Ç. şahsında tecavüzünün hemen ardından şöyle demiş:

"Bakan Şahin BDP'nin Anayasa Komisyonu üyesi Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı'nın KCK operasyonunda tutuklanmasının ardından, "Sayın profesörümüzün anladığım kadarıyla bu yapıyla bir bağlantısı olduğu. Sanki dersimiz siyaset, konumuz da Türkiye Cumhuriyeti'nde halk nasıl ayaklandırılır, sebepsiz yere, kandırılarak, Türkiye Cumhuriyeti nasıl bölünür derslerinin hocalığını yapmak durumundaymış diye duyuyoruz. Eğer bunlar yanlışsa yanlış hesap bir yerden döner. Sadece yargıçlar Berlin'de değil yargıçlar Türkiye'de vardır ve biz Türk yargısına Türk yargıçlarına güveniyoruz" açıklamasını yapmıştı."

Tamam, konuşmayı bilmiyorsun. Yine tamam, belli kalıplar var "yargıya güveniyoruz", "karşılığı misliyle verilecek", "bıçak kemiğe dayandı", "hesabı sorulacak", "adalet yerini bulacak" gibi, ama konu her ne olursa olsun bu söylediğini bugün, memlekette yargıya güvenen tek insan grubunun yasama organı ve mütecavizler olduğu sırada söylemek gerçekten çok enteresan bir kafanın ürünü. Gerçi bütün eşşeklerinizi (2 ş'li) yargıya atadınız, şimdi güvenirsiniz tabii. Biz de önce eşşeği yasamaya bağlayıp sonra demokrasiye güveniyoruz da, sizin eşşekler daha güvenilir demek ki.



Hiç yorum yok: