17 Temmuz 2009 Cuma

Ruh Sağlığı #2

Demiştik ya, zırt pırt bozulur bu ruh sağlığı diye, gene bozulmuş. Anteni biraz sağa çevirince düzeliyormuş ama (yazar burada ideolojik gönderme yapıyor, tırınım tırınım tırınınııım.)
Ülkemizde, laiklik uyarınca misyonerlik suç olduğundan; misyoner faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen Zirve Yayınevi'ne bir baskın olmuştu hatırlarsanız. İşte o baskındaki sanıklardan Varol Bülent Aral'ın (pek bir alliterasyonlu ismi varmış maşa'allah), Adli Tıp'tan gelen "sağlam"dır raporuna karşın ruh sağlığı bozulmuş, kendisi Adana'da tedavi görmeye başlamış. Şimdi dikkat çeken bazı noktalar var bu haberde:
1. Bu sıcak havalarda ruh sağlığı bozulan insanı neden Adana'ya yollarlar tedaviye?
2. Bir önceki duruşmaya "ödenek yok" diye getirilmeyen adam, Adıyaman'dan Adana'ya hangi ödenekle sevk edilir?
3. Ruh sağlığı bozuk mu değil mi diye 14 yaşındaki B.Ç'yi 3 defa muayene eden Türk hekimleri, V.B.A'nın ruh sağlığı konusunda nasıl bu kadar eminlerdir?
4. Tanıklardan biri (Burcu Polat), Temmuz ayında "öğrenci olduğu" gerekçesiyle neden mahkemede hazır edilmez? Kendisi bütünlemelere mi çalışmaktadır?
Bu soruların cevabını bulana tam on yüz bin milyon baloncuk vereceğim; serinletir.
Bir iki güne, yeni bir ruh sağlığı köşesinde buluşmak üzere.
shelbyl - fahri psikopat/çakma Mehmet Öz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarla ilgili düşünceden yana herhangi bir kısıtlama yoktur ancak kullanılan dile dikkat edilmesi gerekmektedir. Uygun görülmeyen (örn. şahsa/gruba/düşünceye karşı hakaret/küfür içeren) yorumlar üzerinde içeriği değiştirilmeden düzeltme yapılabilir, kısmen veya bütün olarak silinebilir.

Gösterdiğiniz özen için teşekkürler!